Fructul cu gust de carne

Există o vorbă : ”Cea mai bună legumă e carnea”. Există un fruct care are gust de carne de porc. Acest fruct se cheamă Jackfruit și este un fruct exotic și sănătos, pe care îl găsim și la noi în țară. Se găsește proaspăt sau la conserve.

Jackfruit este considerat cel mai mare fruct din lume, cântărind între 6 kg și 50 kg. El crește în India și este vândut cu aproximativ 3 dolari kilogramul.

Se poate consuma necopt sau copt, crud sau gătit, în diverse combinaţii. Are o aromă fructată și dulce, iar în stadiu imatur are un gust neutru, care se asociază bine cu mirodeniile.

Când e preparat, are un gust de carne de porc. Un singur fruct ar putea să hrănească o familie întreagă, datorită mărimii sale cât şi numeroaselor moduri în care oamenii au învăţat să pregătească fructele.

Începe să devină tot mai cunoscut şi în România, unde se găseşte la conservă sau sub formă de cuburi deshidratate. În unele supermarketuri se găseşte şi proaspăt, la preţuri mari de 60 de lei kilogramul.

Jackfruit-ul e extrem de sănătos. Conţine sute de seminţe bogate în proteine, calciu şi fier, compuşi care dau energie şi ajută la menţinerea sănătăţii ochilor, pielii şi a părului.