Frigul nu imbolnaveste!Copiii trebuie sa stea cat mai mult afara

Frigul nu face rau. Din contra, petrecerea timpului in aer liber si toamna, si iarna prezinta o serie intreaga de beneficii pentru copii, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si oportunitatile de dezvoltare psihico-fizica.

Nu conteaza daca este vara sau iarna: daca nu este bolnav, un copil nu ar trebui sa isi petreaca dupa-amiezile in interior!

“Parintii cred de cele mai multe ori ca atunci cand temperaturile scad si soarele dispare trebuie sa isi ascunda copiii in case. Dar nu este asa!“, sustine Monica Castagnetti, psiholog si formator in cadrul Centrului de Sanatate din Trieste, Italia. Specialistul continua spunand ca acest lucru nu este recomandat „nici din punct de vedere al sanatatii si nici pentru nevoile mai generale ale copilului si posibilitatile sale de dezvoltare fizica si mentala”.

Mai multa sanatate in aer liber

“Sa demontam rapid mitul potrivit caruia frigul ne face rau”, spune si medicul italian Laura Reali, specialist in pediatrie. “In afara de faptul ca, odata cu schimbarile climatice in curs de desfasurare si incalzirea globala rezultata, perioadele foarte reci sunt in scadere, ideea ca frigul ne afecteaza apartine deja trecutului, atunci cand casele nu erau fost incalzite in mod corespunzator si nici imbracamintea nu era suficienta”.

Citeste mai multe pe Citeste.info