Extractul de cirese negre reduce durerile de gută şi de artrită

Cireşele sunt purificatoare extraordinare ale organismului uman. Sunt foarte bogate în săruri minerale şi microelemente. Au un conținut ridicat de compuşi (flavonoide şi antociani) cu efecte antioxidante şi antiinflamatoare, care ajută la ameliorarea durerilor și a rigidității articulațiilor.

Ciresele – cel mai eficient remediu impotriva durerilor de guta.

Guta este o boală care apare atunci când nivelul acidului uric în sânge creşte foarte mult şi acesta se depune în articulaţii. În multe cazuri, durerile cauzate de gută sunt confundate cu durerile artritice sau reumatice.

Riscul ca excesul de acid uric să se depună în rinichi şi să formeze calculi (litiază renală) este de asemenea mare. Persoanele care consuma multa carne sunt cele mai predispuse la guta.

Un studiu realizat la Universitatea din Boston a arătat că includerea cireşelor în dieta zilnică reduce riscul atacurilor recurente de gută cu 35%.

Şi fitoterapeutul român Ovidiu Bojor recomandă în cartea sa „“Sănătate Prin Seminţe, Legume şi Fructe” utilizarea cireşelor în gută, reumatism, artrită, ateroscleroză, litiază renală și alte afecțiuni renale, datorită acțiunii lor depurative puternice.

Cum se administreaza ciresele

Vara se poate face o cură depurativă cu cireșe proaspete, câte 1 kg pe zi, consumate ca atare, timp de 6-8 săptămâni, pentru reducerea durerilor şi inflamaţiilor articulațiilor, inclusiv a celor cauzate de artrita reumatoidă. Pe parcursul anului se pot consuma câte 6-8 cireșe zilnic, pentru prevenirea crizelor de gută.

În timpul unei crize dureroase de gută se pot consuma 20-30 de cireșe. Consumul de cireșe poate preveni inclusiv crizele cardiace şi infarctul. Cele mai bune sunt soiurile negre şi amare.

Pentru a avea cireșe tot anul, puteți pune câteva kilograme la congelator. Îşi păstrează foarte bine proprietățile. O modalitate de a utiliza cireșele congelate este sucul sau smoothie-ul. Se consumă câte 1 pahar de suc, de 3-4 ori pe zi, în cure de 2-3 săptămâni. Acesta ajută la eliminarea acidului uric din corp, uşurează durerile provocate de crizele de gută şi reduce durerile musculare.

Sucul de cireșe se poate obține manual prin zdrobirea fructelor și stoarcerea lor prin tifon sau prin folosirea storcătorului centrifugal. Pentru a obține un sirop, sucul limpede strecurat se amestecă la final cu miere de albine.

În afara sezonului, se poate apela la suplimentele pe bază de cireșe, cum este extractul de cireșe negre. Acest produs natural scade nivelul de acid uric din sânge şi reducerea inflamațiilor. Se găseşte la magazinele naturiste sau online, și se administrează conform prospectului.

Dieta bolnavilor de gută

Cele mai bune alimente pentru bolnavii de gută sunt legumele (morcovii, ceapa, legumele verzi, pătrunjelul, cimbrul, menta, fasolea) şi fructele de pădure. Se impune un consum de 6-8 pahare de apă sau lichide pe zi. Trebuie evitate carnea roșie, alcoolul, zahărul şi produsele dulci.

Sursa