Doi angajaţi Huawei, sancţionaţi pentru că au folosit iPhone ca să trimita felicitări de Anul Nou

Compania Huawei Technologies din China a pedepsit doi angajaţi care au folosit dispozitive iPhone pentru a transmite felicitări de Anul Nou de pe contul oficial Twitter al companiei, conform unui memoriu intern citat de Reuters.

Huawei, a cărui telefoane din seria P concurează cu iPhone, a transmis urmăritorilor contului Twitter al companiei urări de an nou fericit într-un mesaj marcat „via Twitter for iPhone” – „prin Twitter pentru iPhone”.

Tweet-ul a fost sters rapid, dar capturi de ecran s-au răspândit în social media.

Într-un memoriu intern al Huawei din data de 3 ianuarie, Chen Lifang, corporate senior vice-president, a declarat că „a provocat daune mărcii Huawei”.

Twitter, la fel cum este Facebook sau Google, este blocat în China. Pentru a avea acces, utilizatorii au nevoie de o conexiune de reţea privată virtuală.

Huawei, care a depăşit Apple şi a devenit al doilea mare furnizor de smartphone-uri din lume în ianuarie-septembrie, a refuzat să comenteze.

Compania a retrogradat cei doi angajaţi responsabili şi le-a redus salariile lunare cu 5.000 de yuani (728,27 dolari). Salariul unuia dintre angajaţi – directorul de marketing digital al Huawei – va fi îngheţat timp de 12 luni.

Nu este prima dată când apar astfeld e probleme; Hu Xijin, redactorul-şef al tabloidului naţionalist Global Times, a folosit anul trecut un iPhone pentru a-şi exprima sprijinul pentru companiile Huawei şi ZTE Corp, devenind o ţintă a ironiilor.

Stire Preluata de pe Mediafax.ro.