De marți se vor putea aplica restricții zonale sau chiar măsuri de carantină.

De marți vor putea fi luate măsuri de restricții zonale sau chiar de carantină. Secretarul de stat Raed Arafat și ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, au spus că astfel de decizii ar putea fi posibile pentru zonele în care a crescut mult numărul cazurilor de COVID-19.

Șeful DSU, Raed Arafat, a spus că, în funcţie de evoluţia numărului de infectări cu COVID-19, se pot impune restricţii zonale, adică o zonă unde are loc o explozie de cazuri poate fi închisă pentru o perioadă de 14 zile, sau până la stingerea cazurilor de infectări.

Ministrul Sănătăţii a spus că, în funcţie de evoluţia cazurilor, vor fi şi anumite restricţii. A amintit și de posibilitatea reintroducerii unor restricții în cazul teraselor.

”Noi nu vrem să fie restricţii. Noi vrem ca toată lumea să conştientizeze şi să respecte acele norme. Când am făcut acele măsuri de relaxare, le-am făcut însoţite şi de un ordon de ministru, comun cu ministrul de resort, care prevedeau şi acele norme de funcţionare şi desfăşurare. Toată lumea şi le-a asumat, inclusiv acei agenţi economici care deschid în acel sens afacerile, dar rămâne să le şi respecte. În condiţiile în care nu vor fi respectate, vor fi şi controale mai înteţite în următoarea perioadă”.

Preluat: https://roman24.ro/