De ce nu trebuie să speli hainele la 40 de grade. Este foarte periculos.

Spălarea hainelor este o activitate pe care o faci pur şi simplu, din necesitate, fără să te fi învăţat cineva ori fără să fi studiat. Totuşi, acest lucru este greşit, întrucât spălarea hainelor la temperaturi scăzute este periculoasă, întrucât rişti să te îmbolnăveşti. Atât tu, cât şi membrii familiei tale. 

Studiile recente au dovedit că spălarea hainelor la temperaturi atât de mici nu elimină germenii. Astfel, dacă speli hainele la 40 de grade Celsius, poţi doar să scoţi petele de pe haine, dar nu să le şi cureţi cu adevărat.

Hainele care încap în cuva unei maşini pot conţine până la 100 de milioane de bacterii. Astfel, hainele pot fi contaminate atât cu bacterii care sunt inofensive, cât şi cu unele foarte dăunătoare organismului nostru.

De asemenea, trebuie să alegi cu atenţie şi detergentul pe care îl foloseşti. Pe piaţă, rxista detergenţi non-biologici, care conţin agenţi de inalbire, care curată şi dezinfectează şi detergenţi biologici, care se bazează pe enzime care elimina particulele de mizerie. Producătorii de astfel de detergenţi spun că aceste produse sunt eficiente şi la temperaturi scăzute şi protejează materialele textile.

You cannot copy content of this page