De ce e bine să mănânci SFECLĂ ROȘIE

Considerată una dintre cele mai benefice legume pentru organism, sfecla roşie tratează cu succes anemia, afecţiunile hepatice, bolile renale şi chiar cancerul. Găsim în ea tot complexul de vitamina B, potasiu, mangan, vitamina C, vitamina A, magneziu, fosfor, iod, calciu, sulf, antioxidanţi şi fier.

Hepatita cronică. Sucul de sfeclă roşie protejează celulele hepatice, ajută la regenerarea acestora şi le stimulează să funcţioneze normal. Sfecla roşie este un adevărat aliat al ficatului şi previne totodată evoluţia hepatitelor cronice spre ciroză sau spre cancerul hepatic. De asemenea, sfecla roşie poate face minuni şi în cazul în care aveţi aşa zis ”ficat gras”, ca urmare a unei intoxicaţii sau a unei otrăviri.

Cancerul. Sucul de sfeclă roşie şi salata preparată din acest aliment sunt cele mai bune pentru tratarea şi prevenirea tumorilor canceroase. Sfecla roşie conţine enzime şi substanţe cu proprietăţi antitumorale. Consumată în mod regulat, previne şi tratează leucemia, cancerul pulmonar, cancerul de colon, cel rectal şi cel gastric datorită faptului că este bogată în substanţe antioxidante.

Gastrita hiperacidă. Gastrita hiperacidă poate fi prevenită, iar durerile pot fi calmate prin ingerarea unui suc cu un gust extrem de plăcut, preparat din 100 ml suc de sfeclă roşie combinat cu 100 ml de suc cartof crud şi 500 ml suc de morcov.

Hipertensiunea arterială. Hipertensiunea arterială poate fi şi ea tratată cu ajutorul sfeclei, şi în cazul acesteia obţinându-se rezultate spectaculoase. O jumătate de pahar de sfeclă roşie pe zi scade tensiunea arterială cu până la 20 la sută din valoarea sa iniţială. 

Constipaţie. Rădăcina de sfeclă rosie conţine polizaharide şi fibre care ajută la combaterea constipaţiei. Se poate consuma sfeclă roşie crudă sau fiartă amestecată cu hrean şi miere ajungând la un consum zilnic de până la 150 de grame.