De ce e bine să ai în casă o plantă de ALOE VERA

Multa lume spune despre aloe vera că este o plantă miraculoasă. Gelul care se obține din frunzele sale prezintă multiple beneficii pentru sănătate.

Aloe vera conține peste 75 de factori nutritivi și peste 200 de ingrediente active esențiale: 20 minerale (printre care calciu, fosfor, potasiu, fier, sodiu, mangan, magneziu, cupru, crom, iod, seleniu, zinc), 18 aminoacizi si 12 vitamine (A, B1, B2, PP, acid pantotenic, B6, B8, acid folic, B12, C, D, E). Toți acești nutrienți ajută la menținerea greutății corporale în limitele normale, împiedică îmbătrânirea celulară și asigură necesarul zilnic de energie.

Sucul obținut din această plantă se consumă timp de 7 zile, câte 1 linguriță de 3 ori/zi, înainte de masă, apoi, 2 săptămâni câte 1 lingură de 3 ori/zi, pentru a activa și stimula fluxul sanguin și limfatic, funcțiile rinichilor, ale ficatului și ale vezicii biliare, pentru reglarea sistemul imunitar și a tractului digestiv.

Acesta se poate procura din farmacii, dar poate fi preparat și acasă, cu condiția sa respectăm colectarea și prepararea corectă a acestei plante, relatează magazinuldecase.ro.