Cunoașteți beneficiile frunzei de smochin și cum să o consumați?

Este uimitor cât de multe ingrediente valoroase sunt irosite sau pur și simplu ignorate la gătit. Una este frunza de smochin, care este o opțiune excelentă pentru prepararea ceaiurilor sănătoase și care ar trebui inclusă în dieta ta.

Beneficiile pentru sănătate ale frunzelor de smochin

Frunza de smochin este foarte nutritivă și bogată în fibre, antioxidanți, calciu, potasiu, sodiu, acid folic, zinc, mangan, magneziu și vitaminele A, B, C și K. Astfel, poate satisface diferitele nevoi ale organismului, oferind substanțe nutritive puternice pentru executarea fiecărei funcții diferite a corpului. Prin urmare, cunoașteți beneficiile acestei frunze și fiți surprinși de versatilitatea sa în domeniul sănătății.

1. Reglează tractul intestinal

Deoarece este bogată în fibre, această frunză poate contribui direct la controlul tractului intestinal. Acest lucru îl face să controleze digestia și formarea scaunului, pe lângă reglarea mișcării intestinului. În acest fel, previne constipația dacă individul ingerează prea multă apă, pentru absorbția corectă a fibrelor prezente în această frunză.

2. Previne degenerarea maculară

Frunza de smochin este bogată în vitamina A, care conține un rol antioxidant care protejează sănătatea ochilor prin combaterea radicalilor liberi, responsabili pentru deteriorarea celulelor prezente în această regiune și promovarea îmbătrânirii premature. Prin urmare, consumul acestei frunze poate întârzia apariția cataractei, inevitabilă pentru toți oamenii.

3. Întinerește pielea

Pe lângă faptul că are vitamina A, care este un antioxidant, această componentă este bogată în vitamina C, care are și același rol. Dar pe lângă întinerirea pielii promovată de aceste vitamine antioxidante, există un alt beneficiu important. Vitamina C este esențială pentru sinteza colagenului, esențială pentru pielea mai fermă și mai tânără, făcându-l un nutrient esențial pentru întinerirea pielii.

4. Controlează glucoza

Această frunză este bogată în vitamina K, esențială pentru sănătatea pancreasului și, în consecință, pentru a menține controlul glucozei prin insulină. Trebuie remarcat faptul că organismul dvs. stochează zilnic grăsimi (trigliceride) și, în acest caz, frunza de smochin poate reduce excesul acestor grăsimi, ceea ce reduce și riscul de boli de inimă sau de obezitate în general.

5. Previne osteoporoza

Aceste frunze sunt bogate în mangan, care este un mineral important pentru reglarea nivelului densității osoase, care previne această boală degenerativă. Prin urmare, această componentă este ideală pentru suplimentarea dozelor zilnice de calciu și alte minerale importante pentru a promova o sănătate mai bună a oaselor.

6. Ameliorează anxietatea

Magneziu prezent în frunze de smochin, este una dintre componentele esențiale pentru producerea de serotonina, un hormon care este considerat a fi responsabil pentru sentimentul de fericire. Prin urmare, ajută la reglarea nivelurilor de cortizol, hormonul stresului și promovează o scădere a ratelor de anxietate. Cu toate acestea, trebuie avut în vedere faptul că această problemă nu poate fi rezolvată doar cu acest nutrient și necesită o consultație cu un psiholog.

7. Promovează câștigul muscular

Frunza de smochin este un ingredient bogat în zinc, un mineral care este foarte util pentru a ajuta la procesul de câștig de masă musculară. Prin urmare, este excelent să fie consumat după antrenament, deoarece încurajează producerea de testosteron, care este un hormon foarte important pentru creșterea substanțială a masei musculare.

Cum se consumă

Trebuie să ingerați această frunză într-un ceai și puteți combina această infuzie cu miere pentru a o face mai dulce și pentru a dobândi proprietăți importante care sunt prezente în miere. Pentru a vă face o idee, mierea este excelentă pentru imunitate și este un excelent antiinflamator și antioxidant.

Acest ceai poate fi consumat pe stomacul gol, pentru a-și spori efectele pentru controlul glucozei și, în consecință, pentru pierderea în greutate. În plus, frunza de smochin poate fi savurată înainte de fiecare masă (pentru a genera sațietate) sau după (pentru a regla digestia). Depinde de ce beneficiu doriți să profitați.

Cum se face ceai din frunze de smochin

Ceaiul făcut cu aceste frunze este modalitatea ideală de a vă bucura de beneficiile puternice pe care le oferă această componentă. În acest fel, învățați cum să preparați această infuzie acasă într-un mod practic și bucurați-vă de toate utilizările pe care acest ingredient le are pentru dietă.

Ingrediente

• Frunze de smochin: 2 linguri;

• Apă:  1 litru.

Metoda de preparare:

1. Fierbeți câteva frunze de smochin timp de aproximativ 15 minute.

2. Lăsați-l să stea la temperatura camerei câteva minute.

3. Strecoară și ești gata să bei.

Important:  Rețineți că datele prezentate în acest articol nu înlocuiesc opinia unui medic.

Sursa