Cum testezi calitatea vinului acasă

Vinul este un adevărat deliciu. Are nenumărate beneficii pentru organsimul tău, iar un pahar este binvenit tot timpul. Știai însă că nu toate vinurile din comerț sunt naturale? Iată cum îți dai seama dacă bei sau nu un vin de calitate sau dacă ai consumat unul toxic.

În cazul în care nu știai, vinul nu este întotdeauna obținut doar din stoarcerea strugurilor și fermentare. Cele mai multe vinuri din comerț conțin substanțe și aditivi care îi influențează aroma, calitatea, dar și valabilitatea.

De asemenea, în cazul unei producții de struguri de calitate proastă, vinul obținut poate fi prea acru sau chiar prea dulce. În acest caz sunt adăugați aditivi care reglează aciditatea. Dacă vrei să îți dai seama ce vin consumi, poți face un test extrem de simplu, singur, acasă.

Pentru a testa calitatea vinului nu trebuie decât să adaugi o linguriță de bicarbonat de sodiu în pahar, bicarbonatul fiind foarte alcalin.

Dacă vinul din paharul tău devine de culoare verde-albastru, înseamnă că vinul este natural. Dacă se deschide la culoare sau rămâne la fel, înseamnă că vinul din pahar nu este de calitate și a fost obținut folosind aditivi și coloranți.

Acest lucru se întâmplă din cauza că substanțele sintetice folosite pentru a colora artificial un vin de proastă calitate nu reacționează precum antocianinele din coaja strugurilor, astfel că își păstrează culoarea sau capătă o nuanță mai deschisă, dar nu devin albastre.

Preluat: https://sfaturi-idei-si-povesti-despre-viata.ro/