Cum sa-ti faci masti cu suc de ceapă pentru a opri căderea părului, a-l întări și a-l face sa crească frumos

O ai în bucătărie, o utilizezi la gătit, însă nu știai că aceasta este foarte eficientă în procesul de revitalizare a pielii. Ceapa este unul dintre cele mai uimitoare remedii naturale ce previn căderea excesivă a părului, ea ajută părul să se regenereze și să crească mult mai repede.

1. Mască de ceapă pentru creșterea părului: dă prin răzătoare o ceapă, iar cu pasta obținută freacă rădăcinile părului. Acoperă capul cu o folie de plastic, iar apoi cu un prosop. Lasă masca să acționeze 1-2 ore, apoi spală capul. Dacă ai părul uscat, adaugă la mască și puțin ulei de ricin. Dacă îți pare tare, diluează sucul cepei cu puțină apă(1:2). Dacă părul îți cade exagerat de tare, fă acest tratament de 2-3 ori pe săptămână.

2. Mască de ceapă și drojdie pentru creșterea părului: dăm prin răzătoare o ceapă și îi stoarcem sucul. Adăugăm în suc 1 linguriță de drojdie uscată și 2 linguri de apă caldă. Se amestecă bine și se lasă timp de 10 minute într-un loc cald. Se aplică la rădăcini și se îmbracă o căciulă. După o oră, părul se spală temeinic cu șampon.

3. Mască cu suc pentru mâncărimea și uscăciunea scalpului: 3 linguri de suc de ceapă, o lingură de ulei de cocos şi o lingură de ulei de măsline. Se va face un amestec ce se va lăsa să acţioneze pe păr de 3 ori pe săptămână, cu scopul de a trata mâncarimea şi uscăciunea scalpului.

4. Mască pentru creșterea părului: taie 2 cepe în patru și pune-le la fiert într-un litru de apă timp de 10 minute. Lasă mixtura să se răcească, iar apoi filtreaz-o. Folosește această soluție pentru a-ți clăti părul sau o poți folosi pentru a te spăla pe cap, iar a doua zi să îți speli deja părul cu șampon.

5. Mască pentru prevenirea căderii părului: dă prin răzătoare o ceapă și amestec-o cu o linguriță de miere organică pură. Aplică pe suprafața scalpului și lasă să acționeze tip de jumătate de oră sau 40 minute, dpă care spală bine părul.

Sursă