Cum să scapi de buruienile din grădină cu un ingredient banal pe care îl ai deja în bucătărie

Nimic nu este mai iritant pentru un gradinar decat sa isi gaseasca rasadurile de flori invadate de ierburi care ii pot transforma efortul din primavara in nimic. Am cautat pe Internet diferite solutii pentru starpirea buruienilor si ne-am oprit asupra unor sfaturi practice facute de Jamie Durie, un horticultor american. Mai mult decat atat, el ne invata cum sa sa scapam de buruieni in mod natural, utilizand doar resurse organice.

Evitati sa folositi chimicale in lupta impotriva buruienilor, spune Durie, care recomanda o serie de retete naturale prin care sa tinem la distanta ierburile care ne invadeaza culturile. Plantele daunatoare trebuie stropite cu solutiile care rezulta din retetele prezentate de horticultor, care ne garanteaza ca buruienile vor disparea, scrie site-ul Today.com.

Prima reteta consta intr-o solutie de sare care sa respecte proportiile urmatoare – patru cesti de sare in aproape patru litri de apa. Puneti solutia intr-un recipient tip spray si stropiti apoi buruienile care v-au napadit cultura.

A doua reteta consta în oțet. Ca să-ți protejezi sănătatea și să economisești bani, noi îți recomandăm o alternativă naturală foarte eficientă la erbicidele chimice. În plus, spray-ul erbicid propus de noi se obține simplu și rapid!

Ai nevoie de:

– 1 litru de oțet

– Sticlă cu pulverizator

Instrucțiuni:

Toarnă oțetul în recipientul cu pulverizator și împrăștie vaporii direct peste buruieni, dar ferind iarba și plantele pe care vrei să le păstrezi.

Pentru buruienile mai rezistente, folosește mai degrabă rețeta de mai jos:

Ingrediente:

– 1 litru de oțet

– 100 de ml de detergent de vase (ce ai în casă, nu trebuie ceva special)

– 100 de grame de sare mare

– Sticlă cu pulverizator

Răstoarnă toate ingredientele în sticlă, agită bine conținutul, apoi pulverizează soluția peste buruieni.

Sursa: http://stiri.magazinuldecase.ro/