Cum să restabiliți ficatul și să scăpați de excesul de greutate

În ciuda faptului că stomacul este responsabil pentru digestia grăsimilor, nu trebuie să uităm că această sarcină delicată și complexă este îndeplinită în mod adecvat numai cu funcționarea normală a ficatului și a vezicii biliare. Are de-a face cu producerea de bilă.

Dacă ficatul nu funcționează „în mod normal”, atunci grăsimile pur și simplu nu sunt absorbite și nu sunt excretate corespunzător din organism. Pe lângă toate, metabolismul încetinește, iar acest lucru duce la o acumulare excesivă de toxine în organism.

Prin urmare, putem că un ficat sănătos este sinonim cu sănătatea și starea de bine. Și pentru a oferi îngrijirea necesară celui mai mare organ intern al corpului nostru, este important să ne mâncăm corect și să ducem un stil de viață sănătos. Astăzi vrem să vă aducem în atenție un plan de alimentație sănătoasă.

Dacă încă poți să ții o dietă săracă în grăsimi, să-ți dediți timpul liber activității fizice și să uiți de obiceiurile proaste precum fumatul, atunci după 30 de zile vei fi plăcut surprins de schimbările care au avut loc în corpul tău.

7 alimente care curăță ficatul și te ajută să slăbești

1. Un grapefruit pe zi

Grapefruitul este pur și simplu alimentul perfect pentru sănătatea ficatului. Conținutul său ridicat de vitamina C și antioxidanți contribuie la funcțiile naturale de curățare ale ficatului.

Ar fi grozav dacă ai bea zilnic suc de grepfrut proaspăt stors la micul dejun. Acest lucru vă ajuta foarte mult atât sistemul imunitar, cât și cel digestiv al corpului tău, te vei simți imediat ușor și plin de energie.

2. Avocado

Acest fruct este o sursă bogată de acizi grași omega-3. Sunt bune pentru inimă și promovează, de asemenea, producția de glutation, un compus care ajută la descompunerea grăsimilor și a toxinelor.

3. Hrișcă

Poți găsi cu ușurință hrișcă în orice supermarket. Apropo pe baza sa, puteți găti numeroase deserturi, puteți coace pâine etc.

Cum să restabiliți ficatul și să scăpați de excesul de greutate în doare 30 de zile.

Vei fi interesat să știi că hrișca reglează metabolismul grăsimilor, datorită unui compus numit inozitol. Protejează ficatul și promovează producția anumitor hormoni.

Hrișca ajută, de asemenea, la curățarea organismului de toxine ( de la medicamente, de exemplu ) și de glucoză.

În plus, este una dintre cele mai hrănitoare cereale, este bogată în proteine și aminoacizi esențiali, care ne oferă energie și îmbunătățesc starea generală de sănătate.

4. Anghinare

Anghinarea este un produs grozav. Aceasta este o garnitură grozavă pentru cină, cu care este ușor să mențineți o siluetă zveltă.

Încercați să includeți anghinarea în dieta dvs. Ele nu numai că vor avea grijă de sănătatea ficatului său, dar vor ajuta și pancreasul să funcționeze. Enzimele naturale de anghinare acționează ca agenți regeneratori, de optimizare și de protecție. Ele ajută la absorbția grăsimilor.

Așa că țineți cont de acest lucru și permiteți-vă să vă bucurați de gustul anghinării de mai multe ori pe săptămână.

5. Turmeric

Turmericul este condimentul preferat al ficatului nostru.

Dacă ți-ai făcut deja un obicei să-l adaugi în preparatele tale cu orez, carne slabă sau … ceai ( de ce nu, dacă îl îndulci puțin cu miere naturală ), atunci ai deja un remediu senzațional de detoxifiere.

De asemenea, este un excelent agent antiinflamator cu mulți antioxidanți.

6. Remediu hepatic pe baza de stafide și sfecla

Această băutură este un remediu natural pentru sănătatea ficatului, te va ajuta, de asemenea, să slăbești și să ofere un bun aport de vitamine, minerale și antioxidanți.

Cum să restabiliți ficatul și să scăpați de excesul de greutate în doar 30 de zile.

Iată ce aveți nevoie pentru a o face.

Ingrediente:

  • 2,5 căni de apă ( 625 ml )
  • 2,5 căni de sfeclă ( 300 g )
  • 1/2 cană stafide ( 65 g )
  • Suc de la 2 lămâi

Mod de pregătire:

  1. Se pune apa pe foc și se aduce la fiert.
  2. Curățați și tăiați sfecla în cuburi.
  3. Scoateți apa clocotită de pe foc.
  4. Adăugați stafidele și sfecla, apoi acoperiți oala cu un capac și lăsați băutura să se infuzeze și să se răcească timp de 45 de minute.
  5. După timpul specificat, turnați totul într-un blender și amestecați până la omogenizare.
  6. Stoarceți sucul de la lămâi și adăugați-l la cocktailul rezultat. Se amestecă ușor.
  7. Cel mai bine este să consumați această băutură dimineața timp de 5 zile la rând. Suficient pentru a bea 1 pahar.

Vei vedea, te vei simți mult mai bine!

Sursa