Cum să redați albul imaculat ciorapilor,

Fiecare gospodină își dorește să aibă rufele albe imaculate și, cel mai probabil, fiecare femeie are propriile secrete. Mamele și bunicile noastre aveau și ele propriile metode. Unele metode erau eficiente, altele doar îngălbeneau și mai tare hainele. Cu toate acestea există multe metode care vă vor ajuta să aveți mereu haine albe ca zăpadă! Și nu trebuie neapărat să utilizați detergenți foarte costisitori deoarece avem produsele necesare la îndemână.

Pe lângă aceasta vă vom prezenta și alte metode alternative de albire a hainelor. Fiecare metodă utilizată depinde, fără îndoială, de tipul de stofă sau de petele de pe haine, dar toate sunt foarte eficiente.

— Veți avea nevoie de o găleată de apă fierbinte, de jumătate de linguriță de permanganat de potasiu și de 200 de grame de detergent.

— Diluați permanganatul într-un pahar cu apă.

— Turnați apa colorată în găleata cu apă fierbinte. Dacă veți turna permanganatul direct în găleată, ar putea apărea un sediment de culoare maro, iar cristalele de permanganat vor păta hainele și aceste pete nu se vor putea curăța.

— Puneți rufele spălate în această soluție și lăsați-le până când apa se va răci complet.

— După aceasta va trebui să le  clătiți foarte bine.

Veți obține niște haine albe imaculate!

Metode alternative testate de-a lungul anilor

Pe lângă metodele descrise mai există multe altele. Dacă aceste două metode sunt potrivite pentru toate tipurile de haine, restul sunt selective. Va trebui să respectați cu strictețe instrucțiunile pentru a obține rezultate bune.

Metode alternative:

– Fierberea. O metodă veche, dar eficientă; această metodă însă este doar pentru stofele de in sau bumbac. Hainele delicate ar putea să aibă de suferit.

– Albirea. Albirea cu ajutorul clorului este foarte eficientă, dar nu se recomandă pentru țesăturile subțiri și delicate și trebuie să fie evitată de persoanele care suferă de alergii. Este suficient să clătiți rufele în apă fierbinte în care ați adăugat clor și apoi să le spălați ca de obicei.

– Peroxid de hidrogen. Dizolvați o linguriță de peroxid (3%) în doi litri de apă. Puneți la înmuiat rufele și lăsați-le timp de 15 minute, apoi spălați-le în mașina de spălat. Este o metodă eficientă în cazul rufelor îngălbenite.

– Amoniac. Diluați cinci linguri de amoniac în apă fierbinte. Puneți hainele la înmuiat și lăsați-le în apă până aceasta se răcește complet (se lasă circa o oră și jumătate). Apo clătiți-le bine.

– Bicarbonat. Dizolvați șase linguri de bicarbonat în șase litri de apă. Puneți hainele la înmuiat și lăsați-le pentru circa trei ore. După aceasta clătiți-le și alegeți un regim delicat pentru spălare. Această metodă este potrivită pentru hainele fine.

– Acid citric. Dizolvați două lingurițe de acid citric în apă clocotită (apa trebuie să acopere rufele). Lăsați să se înmoaie timp de două ore, apoi clătiți bine rufele.

– Aspirina. Dizolvați în șapte litri de apă șase tablete de aspirină și puneți rufele în această soluție (cel mai bine ar fi să le lăsați la înmuiat pentru întreaga noaptea). Alegeți un regim delicat de spălare și în plus, puteți adăuga la detergent două sau trei tablete de aspirină tăiată.

– Săpun de rufe. Această metodă este excelentă pentru țesăturile de lână. Dați săpunul prin răzătoarea fină și puneți două linguri de săpun în apă fierbinte. Puneți hainele la înmuiat și lăsați-le aici câteva ore. Apoi scoateți-le și puneți-le în mașină. Puteți adăuga la săpunul de rufe 2 linguri de săpun simplu, acesta va spori efectul de albire.

– Amidon. Dizolvați două linguri de amidon în cinci litri de apă și puneți peste noapte rufele la înmuiat. În dimineața următoare spălați-le în mașină cu detergent obișnuit.

Preluat: https://fasingur.info/