Cum să îți ajuti ficatul să se regenereze – Băutura regenerativă bună pentru ficat chiar de la primul pahar

Stilul alimentar cotidian al multor români include multe preparate procesate, pline de aditivi nocivi, care afectează ficatul fiecărui consumator. Exceptând produsele ecologice, chiar si legumele si fructele cumpărate din supermarket sunt încărcate cu pesticide.

Experții consideră că detoxifierea ficatului ar trebui să fie o prioritate pentru toți cei cu o dietă bazată mai ales pe alimente procesate. Prin detoxifierea ficatului, nu doar eliminam toxinele dăunătoare, ci si îmbunătățim absorbția proteinelor si sinteza acestora.

Regimul alimentar joaca un rol vital in sanatatea ficatului. Asigurarea substantelor nutritive necesare ficatului, din alimentele pe care le consumam, este esențiala pentru menținerea funcției hepatice corespunzătoare.

Cea mai simpla modalitate de a ne proteja împotriva bolilor cum ar fi hepatita sau ficatul gras, este sa ne curățăm ficatul in mod regulat.

1 litru de apa filtrata
suc de portocale
suc de lămâie ( radeți si coaja )
o mână de frunze proaspete de mentă
miere neprocesată pentru gust

Mod de preparare:

Se pune apa la fiert si se adaugă frunzele de mentă. Se lasă la fiert circa 15 minute. Se ia de pe foc si pune la răcit. Se adăuga sucul de lămâie, portocala si coaja de lămâie rasă. În final se adaugă puțină miere pentru gust.
Preparatul se consumă in mod regulat, rece sau caldă, după preferință.

Sursa