Cum să calci lucrurile fără un fier de călcat

Luăm în proporții egale:
1 parte de 9% oțet;
1 parte apă;
1 parte din orice balsam de rufe (chiar și cel mai ieftin).

Se amestecă totul bine și se toarnă într-un stropitor.

Și acum cel mai așteptat moment. În loc de fier, luăm orice lucru care trebuie călcat și pulverizăm cu compoziția rezultată. Și, iată! 

Va începe să se niveleze în fața ochilor noștri și să capete un aspect estetic.

De asemenea, a fost testat experimental pe țesături de culoare deschisă. Rezultatul este minunat! Nu lasa pete.

Metode de a călca rufele dacă nu ai la îndemână un fier:

Placa de indreptat parul – daca trebuie sa elimini cutele de pe gulerul camasii ori al unei bluze, nu trebuie neaparat sa folosesti fierul de calcat. Placa de indreptat parul poate fi folosita pentru calcarea gulerului fara probleme. Toata operatiunea nu va dura mai mult de 2-3 minute, asa ca merita incercat un retus cu placa pe ultima suta de metri.

Foehnul – nu numai placa de par, ci si uscatorul te poate ajuta sa iti calci rufele. Este vorba mai ales despre rochiile sau bluzele din voal. Indeparteaza cutele asezand obiectul vestimentar pe o suprafata plana si porneste foehnul, tinandu-l orientat catre cutele pe care vrei sa le elimini


Cratita – daca nu ai un fier de calcat la indemana, insa ai  mare nevoie de acesta, pune pe foc o cratita plina cu apa. Fierbe apa, apoi goleste cratita si foloseste baza cratitei pentru a calca hainele.

Prosopul umed – umezeste un prosop si tamponeaza usor cutele de pe haine. Foloseste apoi palmele pentru a intinde si mai mult cutele, daca acestea nu dispar. Lasa apoi hainele sa se usuce si vor disparea si cutele.

Sursa