Cum puteți să obțineți mulți butași de trandafiri în cinci zile?!

Practic toți grădinarii nu-și imaginează curtea și grădina fără trandafirii lor preferați. Aceste flori întruchipează noblețea, rafinamentul și grația. De aceea, ele sunt iubite de mulți oameni. Chiar și persoanele, care nu sunt captivate de grădinărit, își decorează curțile cu trandafiri frumoși. Astăzi vrem să vă propunem o metodă interesantă de cultivare a butașilor de trandafiri — fără cheltuieli mari, în doar 5 zile.

PREGĂTIREA BUTAȘILOR

Mulți oameni știu cum se înmulțesc trandafirii cu ajutorul butașilor. La început trebuie să respectați regulile generale, adică să recoltați butașii de pe absolut orice tulpină: puteți chiar să folosiți trandafirii proaspăt tăiați, primiți în dar. Singura condiție: pe tulpina respectivă trebuie să fie prezenți minim 2-3 muguri de creștere. Secțiunea trebuie realizată, astfel încât să rămână o distanță de minim 2 cm de la mugurul inferior. Tăietura trebuie făcută cu un instrument foarte ascuțit și decontaminat, sub un unghi de 45°.

Acestea sunt principiile metodei, care permit obținerea a 3-4 butași de trandafiri în 5 zile. Apoi luați un recipient, turnați apă în el și scufundați butașii în ea, punându-i cu țepii în jos. Lăsați-i în apă pe parcursul a 2 zile.

PLANTAREA

După înmuiere puteți să treceți la următoarea etapă, care constă în plantarea butașilor. Puteți să amestecați solul cu orice adaosuri (de exemplu, nisip). Cel mai important este ca țepii butașilor să fie orientați în jos și solul să fie bine umezit.

Dacă plantați butașii într-un spațiu închis, țineți minte că ei au nevoie de multă lumină solară directă.

Peste câteva zile de la plantare veți putea observa dezvoltarea intensă a mugurilor. Acest semn indică faptul că butașii pot fi transplantați în grădină. Pregătiți gropile de plantare, udați-le cu soluție de permanganat de potasiu și sădiți butașii în ele.

Cel mai bine ar fi să combinați solul din gropi cu nisip. Astfel trandafirii vor avea parte de suficienți nutrienți. Acoperiți butașii de trandafiri cu borcane de sticlă, sub care trebuie să-i țineți timp de 3-4 săptămâni.

Spor la grădinărit!

Preluat: https://retete-usoare.eu/