Culoarea urinei poate spune multe. Verifică dacă suferi de anumite boli

Urina poate fi colorată în diferite nuanțe, de la cea mai deschisă la maro închis până la roșiatică. Acest lucru poate semnala o mulțime de informații despre starea de sănătate a unui individ. Culoarea urinei poate fi, de asemenea, primul semn al unei boli grave care necesită un diagnostic și tratament precoce. Aflați cum să detectați cu ușurință posibilele probleme folosind culoarea urinei.

Ce poate dezvălui culoarea urinei?

Fiecare culoare a urinei poate indica diferite complicații de sănătate. Una dintre cele mai frecvente probleme pe care le poate dezvălui culoarea urinei este o problemă cu rinichii. De asemenea, este posibil să observați o scădere a sistemului imunitar, a substanțelor nocive pe tot parcursul metabolismului sau a bolilor altor organe.

Urină fără culoare sau cu o notă de alb

Urina incoloră, care este mai transparentă sau mai albă, indică un lucru esențial – consumați prea mult lichid. Corpul tău nu este suficient pentru a absorbi lichide, așa că organismul nu reușește să obțină toți nutrienții din regimul de băut, îi elimină imediat din nou. Datorită faptului că substanțele nutritive nu sunt suficiente pentru a fi absorbite în organism, întregul metabolism este supraîncărcat, inclusiv rinichii.

Cea mai comună și mai sănătoasă nuanță de urină este galben deschis. Datorită acestei culori, veți recunoaște cu ușurință că corpul dumneavoastră funcționează corect, precum și toate organele și funcțiile de curățare a sângelui. Cu această culoare a urinei, probabil că vă mențineți un stil de viață sănătos și un regim de băut suficient.

Urina maro închis poate indica probleme

Dacă urina ta devine închisă, galben închis spre maro, probabil că îți lipsește suficientă hidratare. Rinichii și alte organe funcționează corect și nu se instalează substanțe nocive în corpul tău, dar o mare problemă este lipsa de lichide. În cazul unei culori închise, există, de asemenea, o probabilitate mare de o consistență mai densă, care poate provoca pietre la rinichi sau probleme la nivelul tractului urinar. Încercați să vă creșteți aportul de apă și veți vedea că sănătatea dvs. se va îmbunătăți în fiecare zi.

De îndată ce urina ta devine roz sau roșie, este important să fii atent. O opțiune mai bună este să consumați fructe de pădure roșii sau sfeclă, aceste feluri de mâncare pot colora urina și scaunul în timpul excreției. Dacă nu ați consumat niciunul dintre aceste alimente, atunci este probabil un amestec de sânge în urină. Acest lucru se datorează, de exemplu, inflamației sau vătămării tractului urinar sau bolilor chiar mai grave. Asigurați-vă că consultați medicul de familie, care va testa posibila inflamație în corpul dvs. și va stabili un tratament adecvat.

Urină cu o culoare specială

Urina dvs. poate fi, de asemenea, colorată în alte nuanțe posibile decât roz sau maro. Poate exista un motiv special pentru atingerea deosebită de albastru sau verde. Motivul principal poate fi consumul unor medicamente, care pot decolora urina și scaunele. Dacă o astfel de decolorare apare fără o cauză clară, este necesar să consultați imediat un medic.

Sursă