CREMĂ de GĂLBENELE și TĂTĂNEASĂ – o comoară la casa omului

Crema de gălbenele este o comoară la casa omului. Poate fi folosită aproape în orice afecțiune cutanată. Medicina tradițională consemnează utilizările gălbenelelor în tratamentul rănilor, ulcerelor, leziunilor dermatologice, umflăturilor și tumorilor.

Sunt incluse în sute de formule cosmetice: creme, loțiuni, tincturi, șampoane, geluri, uleiuri etc.

Gălbenelele – proprietăți și indicații terapeutice

Gălbenelele au proprietăți antiinflamatoare remarcabile, atât la nivel extern, cât și intern. Sunt utile în inflamația organelor interne, în ulcere gastrice, dismenoree, inflamațiile mucoasei faringiene, răni și arsuri.

Florile au efecte cicatrizante, regenerante, emoliente, antifungice și antimicrobiene. Crema de gălbenele poate fi folosit în tăieturi, cicatrici, varice, luxații, hemoroizi, mâncărimi, iritații de scutec, dermatite, vene varicoase, piele uscată, înțepături de insecte, ulcerul piciorului.

Tătăneasa – proprietăți 

În combinație cu tătăneasa, crema de gălbenele capătă puteri reparatoare și mai mari asupra pielii. Tătăneasa este folosită de secole în tratamentul durerilor de mușchi și articulații. Comisia E. a Germaniei a aprobat preparatele pe bază de această plantă pentru accidentări, traume, leziuni.

Are proprietăți antiinflamatoare și analgezice. Stimulează granularea și regenerarea țesuturilor, susține formarea călușului. Este folosită cel mai des sub formă de cremă pentru probleme ale tendoanelor, ligamentelor, mușchilor, fracturi, luxații și răni.

Studiile au arătat-o eficientă în mialgie, distorsiuni articulare acute, contuzii, luxații, hematoame, dureri de spate, osteoartrită dureroasă. Tătăneasa reduce umflăturile, edemul și durerile.

Crema Calendulin – gălbenele, tătăneasă, rășină de brad

Cei de la Steaua Divină au un produs foarte bune care se numește Calendulin. Conține gălbenele, tătăneasă, rășină de brad, ulei esențial de lavandă și ceară de albine.

Are efecte antiinflamatoare, calmante, regeneratoare, reepitelizante și antimicotice. Este indicată în numeroase probleme ale pielii, de la leziuni ușoare până la afecțiuni mai grave:

– negi

– herpes

– pete pigmentare

– dermatite

– eczeme

– zona zoster

– panarițiu

– ulcer varicos

– nevralgie facială

– candidoze

– micoze vagnale

– leucoree

– ten iritat, ridat, îmbătrânit

Crema de gălbenele și tătăneasă se aplică de 2-3 ori pe zi pe zona afectată. Pentru a evita unele posibile reacții adverse, testați crema pe o porțiune mică de piele.

Crema de gălbenele se poate găsi și în asociere cu alte plante și ingrediente vindecătoare: cremă de gălbenele cu propolis sau cremă de gălbenele cu arnică.

Sursa: https://lataifas.ro/