Contra durerilor lombare și în articulații se fac băi cu frunze de hrean și simptomele durerilor lombare

În 3 litri de apă fierbinte se pun 4 frunze de hrean, se acoperă cu un capac și se lasă 24 ore. Se toarnă această infuzie în apa din cada și se stă în ea 20-30 min. Procedura se repetă 3 zile la rând. După prima procedură puteți avea transpirații abundente, se modifică tensiunea și pulsul, dar se vor normaliza toate în scurt timp.

Se face un praf din castane comestibile coapte, se amestecă cu untură, se unge o pâine neagră ( secară ) și se pune pe locul bolnav.

Se iau 10 frunze de brusture, se pun una peste alta cu fața în jos, deasupra se pune o cratiță cu apă clocotită. Peste 5 min, se pun frunzele pe locul care doare, cu fața. Se acoperă cu celofan și se leagă cu un fular cald, se acoperă bolnavul cu o plapumă. Se stă astfel 2 ore. Iarna se folosesc frunze uscate pe care le ținem în apa caldă în prealabil.

Simptomele durerilor lombare

Identificarea și descrierea simptomele specifice pot ajuta la obținerea unui diagnostic mai precis și a unui plan eficient de tratament.

Durerea lombară este, de obicei, caracterizată printr-o combinație a următoarelor simptome:

Durere sâcâitoare. Durerea care rămâne în partea inferioară a spatelui ( durerea lombară ) este descrisă, de obicei, ca fiind sâcâitoare și intensă, în loc să ardă, să dureze sau să fie ascuțită. Acest tip de durere poate fi însoțit de spasme musculare ușoare sau severe, mobilitate limitată și dureri la nivelul soldurilor și pelvisului.

Durere care se deplasează la fese, picioare și tălpi. Uneori, durerile lombare includ o senzație ascuțită, înțepătoare, furnicături sau amorțeală care se mișcă în jos pe coapse și în picioare, numită și sciatică este cauzată de iritarea nervului sciatic și, de obicei, este simțită numai pe o parte a corpului.

Durere care se agravează după ședere prelungită. Statul pe scaun pune presiune pe discuri, ducând la agravarea durerii de spate, după o perioadă lungă de timp. Mersul și întinderea pot să atenueze rapid durerile lombare, dar revenirea pe scaun poate provoca reapariția simptomelor. Durerea care se ameliorează atunci când se schimbă pozițiile. În funcție de cauza bazată a durerii, unele poziții vor fi mai confortabile decât altele. De exemplu, în stenoza spinării, mersul normal poate fi dificil și dureros, dar înclinarea spre ceva, cum ar fi un coș de cumpărături, poate reduce durerea. Modul în care simptomele se schimbă în funcție de poziție poate ajuta la identificarea sursei de durere.

Durere care este mai rea după trezire și mai ușoară dup deplasare. Mulți dintre cei care suferă de dureri de spate raportează simptome care sunt mai grave dimineața. După ce s-au ridicat și s-au mișcat, totuși, simptomele sunt ușurate. Durerea de dimineață ține rigiditatea cauzată de perioadele lungi de repaus, scăderea fluxului sanguin în timpul somnului și, eventual, de calitatea saltelei și pernelor folosite.

Sursa