Consumi ZAHĂR? Uite cât rău poate să îți facă!

Mulţi experţi în nutriţie sunt de părere că zahărul consumat cu moderaţie nu e un pericol pentru cei mai mulţi oameni. Însă, consumat în exces, zahărul poate cauza probleme ale metabolismului, duce la creşterea în greutate, la sedentarism şi în cele din urmă la boli grave, precum cancerul.

Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, o treime dintre decesele prin cancer apar pe fondul excesului ponderal, a consumului redus de legume şi fructe, a sedentarismului, fumatului şi a excesului de alcool. În aceste condiţii, adoptarea obiceiurilor sănătoase dovedite ca fiind eficace în prevenţia cancerelor este recomandarea numărul 1 a medicilor oncologi.

“Nu ne putem baza doar pe renunţarea la zahăr. Cea mai bună dietă este cea mediteraneană: se bazează pe legume, fructe, peşte, ulei de măsline. Persoanele care locuiesc în baziul Mediteranei sunt longevive. O vreme, s-a crezut că o carenţă de vitamina D poate avea un impact negativ asupra sănătăţii oaselor şi poate fi legată de un risc mai crescut de cancer de colon, dar studiile nu au dovedit acest lucru”, concluzionează expertul oncolog. 

You cannot copy content of this page