Compresele cu pelin ajută la vindecarea cancerului de sân

Pelinul este o plantă cu efecte antimalarice, citotoxice, antitumorale, neuroprotectoare, antiinflamatoare, antioxidante și antimicrobiene dovedite.

Nici proprietățile sale anticancerigene nu sunt străine oamenilor de știință.

Pelinul dulce – un anticancerigen demonstrat

Descoperirile de dată recentă au arătat că pelinița sau pelinul dulce (Artemisia annua) poate combate diverse tipuri de cancer.

Această specie de pelin conține artemisinină, un compus care războiește bolile canceroase prin mai multe mecanisme.

Are efecte apoptotice (determină distrugerea celulelor canceroase), antiproliferative (împiedică înmulțirea celulelor maligne), anti-angiogenice (oprește creșterea vaselor de sânge în tumori).

Totodată, inhibă creșterea celulară.

S-a dovedit utilă în cancerul tiroidian medular, cancerul pulmonar, neuroblastom, cancerul colorectal și cancerul de sân.

Un studiu publicat în 2012 în jurnalul „Anticancer Drugs” a arătat că artemisinina din pelinul dulce poate ține sub control procesul de reproducere a celulelor de cancer mamar.

Mai recent, un studiu din 2019, apărut în jurnalul „Phytomedicine”, a dezvăluit că această specie de pelin conține, pe lângă artemisinină, și alți compuși cu potențial anticancerigen.

Cercetătorii germani și egipteni au descoperit noi compuși – crisosplenol D, arteanuin B și casticin – cu activitate împotriva cancerului mamar uman triplu negativ.

Pe piață există extracte de peliniță sau pelin dulce special concepute pentru combaterea bolilor canceroase.

Însă în unele tipuri de cancer, pelinul poate fi utilizat și extern. O cititoare a revistei „Formula As” – Minodora Sumedrea – a dezvăluit un tratament cu care sora ei s-a vindecat de cancer la sân.

Comprese cu pelin pentru cancerul mamar

Ingrediente

  • 2 pumni de pelin uscat
  • 1 pumn de ceară curată

Mod de preparare

Pelinul uscat se dă prin râșnița electrică de cafea ca să se transforme într-o pulbere fină.

Ceara de albine se dă prin răzătoare sau se toacă mărunt. Se pune apoi la topit pe bain-marie. Când a devenit lichidă, se ia vasul de pe foc și adaugă pudra de pelin. Se amestecă și se toarnă compoziția pe o bucată de tifon dublu.

Tifonul trebuie să fie suficient de mare cât să acopere toată zona sânului bolnav.

Compresa se umezește cu puțină țuică naturală de 30 de grade. Se aplică pe sân în timpul zilei, acoperindu-se în întregime.

Acest leac i-a fost recomandat de o doctoriță din Basarbia, care i-a sugerat de asemenea să nu mai mănânce nici un fel de proteină din carne și să țină săptămânal câte o zi de post negru (cu apă).

Pe lângă aceste lucruri, bolnava a folosit și bitterul românesc „Taina vieții”, pentru creșterea imunității.

După 6 luni de tratament, sânul s-a vindecat.

Sursa