Cojile de BANANĂ un adevărat remediu natural – Iată la ce sunt bune

Albeşte dinţii. Dacă frecaţi coaja de banană de dinţi, aceasta poate funcţiona ca un mijloc natural de albire a dinţilor. Repetaţi acest procedeu timp ce 3-4 minute şi clătiţi. Faceţi acest lucru de 2 ori pe zi pentru a obţine rezultate spectaculoase.

Reduce durerea de cap. Coaja de banană ajută la reducerea migrenelor. Pentru aceasta, este suficient să puneţi o coajă pe frunte şi veţi observa o ameliorare. Mai tratează afecţiunile oculare, mai ales că are în componenţa sa luteină, un antioxidant care are rolul de a proteja celulele ochilor.

Tratează depresia. Extractul de coajă de banană conţine o cantitate considerabilă de serotonină, benefică pentru atenuarea depresiei. Mai mult, un consum regulat de banane ajută corpul să combată radicalii liberi, ceea ce poate preveni diabetul de tip 2 şi stimulează sistemul nervos.

Reduce vergeturile. Puteţi reduce vergeturile dacă frecaţi o coajă de banană direct de zona vizată. Pentru rezultate mai bune, puteţi lasă coaja de banană toată noaptea pe porţiunea pe care există vergeturi.

Tratează acneea. Antioxidanţii care se găsesc în coaja de banană metabolizează în organism, ceea ce va distruge bacteriile prezente pe faţă şi combat acneea. Frecaţi pielea cu coajă de banană şi lăsaţi-o să acţioneze 5 minute. Repetaţi de mai multe ori pe zi, până ce acneea dispare.

Vindecă problemele pielii. În cazul ciupiturilor de insecte, puneţi o bucată de coajă de banană şi lasaţi-o acolo până veţi simţi că iritaţia şi mâncărimea dispar. Cojile de banană sunt bogate în nutrienţi şi pot ajuta la reducerea şi chiar stoparea durerii.

Reduce ridurile. Fiind compusă din mulţi nutrienţi şi multe vitamine ca potasiul, magneziul, fierul şi vitaminele A, B şi E, coaja bananei ajută la întinerirea pielii şi la prevenirea apariţiei ridurilor.

Hidratează pielea. Aplicaţi coajă de banană pe pielea cu probleme pentru a o face catifelată. Faceţi o cremă din jumătate de coajă şi adăugaţi o lingură de iaurt. Lăsăţi să acţioneze 10 minute şi apoi clătiţi cu apă.

Vindecă negii. Coaja de banană conţine şi acid salicilic, care înmoaie negii. Dacă freci negul zilnic cu partea interioară a cojii, în maximum două săptămâni el se va putea înlătura prin tamponare.