Cine ar trebui să mănânce ouă în fiecare zi

Cine ar trebui să mănânce ouă în fiecare zi. Ouăle sunt unul dintre alimentele cu o reputație controversată. Motivul pentru aceasta este conținutul lor ridicat de grăsimi și calorii.

Cine ar trebui să mănânce ouă în fiecare zi

Oamenii de știință de la Universitatea Harvad au efectuat o serie de experimente importante cu pacienți care suferă de obezitate și supraponderabilitate.

Cercetătorii au descoperit că consumul de ouă în fiecare zi, timp de 12 săptămâni, a redus semnificativ șansele de apariție a diabetului, fără a modifica nivelul colesterolului din sânge.

De asemenea, au ajuns la concluzia că ouăle normalizează nivelul de zahăr din sânge și reduc rezistența la insulină în doar patru săptămâni. În acest caz, este necesar să le consumați într-o doză zilnică de 42 de grame.

Produsele lactate sunt un alt aliment cu faimă controversată.

Rezultatele unui studiu științific care a cuprins 101.677 de persoane cu vârste cuprinse între 54 și 83 de ani arată că produsele lactate fermentate cu conținut scăzut de grăsimi (lapte acru) contribuie la prevenirea cancerului colorectal.

Un alt studiu la care au participat 706 voluntari a demonstrat beneficiile legumelor cu frunze verzi și ale fructelor de pădure în reducerea riscului de apariție a bolii Parkinson.

Oul fiert este o adevărătă oază de sănătate, spun nutriţioniştii care recomandă consumului lui de mai multe ori pe săptămână. Îl poţi consuma ca atare, adăuga în salate sau îl poţi combina cu diverse alte legume.

Oul poate face parte din toppingul pentru pizza, se potriveşte la micul dejun, cu pâine prăjită, la prânz într-un sandviş rapid şi consistent sau seara cu felii de castravete, morcov şi puţin suc de lămâie. În plus, îl poţi savura şi simplu cu sare, piper şi puţină boia de ardei dulce.

Sursa