Cele Mai Sănătoase 10 Alimente De Pe Planetă. Consumă-Le Zilnic!

Calitatea vieții noastre depinde foarte mult de produsele pe care le consumăm zilnic.

Toate alimentele naturale sunt într-o anumită măsură sănătoase, unele dintre ele însă au proprietăți excepționale și nu trebuie să lipsească din meniul tău.

Lămâia
O lămâie conține mai mult de 100% din norma zilnică de vitamina C. Ea este cel mai bun antioxidant și un remediu antiinflamator foarte eficient. Mai mult ca atât, lămâia controlează nivelul de colesterol în sânge și ajută oasele să fie rezistente.

Broccoli
O ceașcă de brocoli pe zi conține mai mult de 100% de vitamine din grupul K și circa 200% din norma zilnică de vitamina C. De asemenea, o porție de 100 de calorii de brocoli conține mai multă proteină decât carnea de vită. Această legumă este bogată în microelemente și vitamine. Ea conține cea mai multă vitamina A, în comparație cu alte tipuri de varză.

Ciocolata neagră

Este bogată în vitamine și minerale. Ea conține componente necesare pentru sănătatea organismului: potasiu, cupru, magneziu. La fel, în ciocolata neagră se găsește o substanță care întărește smalțul dinților și scade riscul de apariție a cariilor.

Cartoful
Cartoful se poate deosebi după cantitatea de substanțe pe care o conține, el este o sursă bună de fibre și carbohidrați. Această legumă este bogată în vitamina C, B6, A, potasiu, fier, cupru.

Somonul
Este sursa ideală de proteine și grăsimi omega-3, care reduc riscul mai multor maladii. El trebuie să fie baza meniului, 100 g de somon pe zi pot preveni apariția unor boli, cum ar fi sindromul Alzheimer și demența.

Nucile
Sunt un produs extrem de nutritive, care e capabil să acopere necesitatea organismului de omega-3. Nucile sunt o alternativă extraordinară pentru carne în ceea ce privește sursa de proteine.

Avocado
Este un aliment unic, capabil să îmbogățească organismul cu vitamine, microelemente și grăsimi bune. Datorită acestuia se îmbunătășește metabolismul și poate fi prevenită aretmia.

Usturoiul
Acesta este antibioticul natural care acivează centrele de luptă cu bacteriile, reduce nivelul de colesterol și controlează tensiunea arterială.

Spanacul
Spanacul conține luteină și ceaxantină – doi antioxidanți puternici, care sunt benefici pentru sănătate, în general, și pentru funcționarea mușchiului ocular, în special. Mai mult ca atât, e foarte bun și spanacul conservat, care conține enzime benefice pentru digestie.

Fasolea
Acestea sunt principalele surse de proteină vegetală. Trebuie să știi că 4 cești de fasole pe săptămână reduc riscul de infarct cu 25%.