Cele Mai Bune Remedii Naturale Pentru Durerea De Cap

Iată câteva remedii naturale pentru durerile de cap: 

Uleiul esenţial de mentă

Amesteci 2 picături de ulei esenţial de mentă cu o picătură de ulei de măsline, apoi masezi uşor tamplele, de 4 ori pe zi.

Gheaţă

Frigul cauzat de un pachet de gheaţă are o acţiune vasoconstrictoare. Înveleşte o pungă de gheaţă într-o cârpă şi aplică pe frunte. Las-o să acţioneze în jur de cinci minute, apoi poţi aplica din nou.

Rădăcina de ghimbir

Rădăcina de ghimbir are o acţiune anticoagulantă, similară cu cea a aspirinei, adesea folosită pentru a calma durerile de cap. Se taie 3-4 felii subţiri de rădăcină de ghimbir, le laşi la infuzat timp de 30 minute în 250 ml de apă clocotită. Poţi să bei 3 căni pe zi. 

Folosește lavandă

Lavanda are proprietăţi calmante, antispastice şi analgezice, astfel că este recomandată pentru dureri de cap cauzate de stres brusc, emoţie sau oboseală. Masezi uşor fruntea, tâmplele şi gâtul cu ulei esenţial de lavandă, de 3-4 ori pe zi, în cazul în care te confrunţi des cu astfel de dureri sau doar la nevoie, dacă durerile sunt sporadice.

Băi calde la picioare

Apa caldă dilată vasele de sânge ale picioarelor, ceea ce atrage sânge din corp şi cap spre picioare. Vasele de sânge de la cap se descongestionează treptat şi durerea va dispărea. Ţii picioarele -într-un lighean cu apă caldă între 10 şi 20 de minute.

Tinctura de păpădie

Durerile de cap sunt cauzate şi de suprasolicitarea ficatului, din cauza abuzului de mâncare. Tinctura de păpădie este un stimulent puternic pentru ficat, de aceea aceasta poate ajuta la atenuarea durerilor de cap. Tratamentul constă în administrarea a 30-50 picături de tinctură în fiecare zi, diluate într-un pahar cu apă, înainte de masă.