Ceea ce probabil nu știați despre banane și ce se întâmplă cu corpul nostru dacă ne răsfățăm cu cel puțin o banană pe zi

Despre banane în general sau care este valoarea lor nutritivă?

Deoarece bananele sunt un produs pur natural, ele sunt practic sănătoase pentru corpul nostru. Acestea conțin aproximativ 40% fructoză (zahăr natural), 3% fibre benefice și o varietate de minerale și vitamine. Iată o listă a unora dintre ele: potasiu, sodiu, magneziu, fosfor, fier, zinc, calciu, vitamina C, vitamina D, vitamina E, vitamina B6 și B12.

Ce efecte au bananele asupra corpului uman?

Acum să aruncăm o privire asupra efectelor bananelor asupra corpului nostru:

  • Bananele ajută la dezvoltarea masei musculare. Prin urmare, este recomandabil să includeți acest fruct în dietă, dacă faceți sport. Acest lucru va completa magneziul de care aveți nevoie, în special pentru mușchi. Printre altele, banana îți va oferi energie și zaharuri. Mâncați la micul dejun cu iaurt și fulgi de ovăz, de exemplu. De asemenea, va fi gustoasă într-un smoothie.
  • Bananele ajută la regenerarea mușchilor mai repede după exerciții. În acest sens, potasiul joacă un rol important pentru schimbare. După exerciții anaerobe (de ex. întărire) este bine să mănânci o banană. 
  • Te vei simți din ce în ce mai fericit. S-a demonstrat că bananele afectează starea de spirit a unei persoane într-un mod pozitiv, deoarece susțin producția de dopamină în organism, adică hormonul fericirii. Deci, atunci când deveniți deprimat sau anxios, răsfățați-vă cu acest fruct dulce și hrănitor.
  • O banană te va întări dacă ești expus stresului pe termen lung. Ești ocupat și atacul continuă? Mănâncă o banană și te vei simți mai bine. Datorită vitaminei B9, puteți ameliora mai bine stresul. Pentru a preveni acest lucru, includeți acest fruct exotic în fiecare zi.
  • Bananele îmbunătățesc calitatea somnului. Ai probleme cu somnul sau te trezești des? Mizează pe banane și problemele tale se vor risipi ca aburul peste oală. Fructul ajută la producerea melatoninei (hormonul somnului).
  • Bananele normalizează tensiunea arterială. Datorită prezenței potasiului, acestea pot regla cu succes tensiunea arterială. Cu toate acestea, puteți acționa și preventiv împotriva dezvoltării hipertensiunii. Mănâncă acest fruct pentru micul dejun, pentru o gustare sau oricând dorești.

Alte efecte benefice ale bananelor asupra organismului

Dacă te deranjează flatulența excesivă, mănâncă o banană și în curând vei fi ușurat. Printre altele, vă veți îmbunătăți procesele digestive. Includeți bananele în dieta de reducere, deoarece încetinește pofta de mâncare și se satură mult timp datorită fibrelor. Puteți pregăti o varietate de delicatese sănătoase din ele. Și nu în ultimul rând, acest fruct va ajuta la scăderea colesterolului rău din sânge, la întărirea oaselor și la combaterea constipației. Este pur și simplu un miracol natural.

Sursa