Ceai de usturoi cu ghimbir, lămâie si miere – deosebit de bun pentru pierderea in greutate, sistemul respirator si sistemul imunitar (rețetă)

Probabil cunoasteti avantajele usturoiului in dieta dumneavoastra, dar ceaiul de usturoi este un alt remediu natural important care poate oferi o serie de beneficii pentru sanatate. Cu toate acestea, inainte de a adauga orice ceai puternic din plante in regimul dumneavoastra, este important sa intelegeti cum sa il pregatiti in mod corespunzator, precum si ce efecte are.

De mii de ani, ceaiul de usturoi a fost un remediu natural de incredere, datand de pe vremea Greciei Antice. Daca puteti trece peste aroma initiala neplacuta, veti fi surprinsi de energia suplimentara si de starea generala de bine pe care o ofera.

Imbunatateste imunitatea
Ceaiul de usturoi are in componenta compusi antibacterieni si antifungici, fiind astfel un bun stimulator al sistemului imunitar, protejandu-va de o gama larga de agenti patogeni infectiosi.

Regleaza presiunea sanguina
Studiile au asociat ingredientele active din usturoi cu tensiunea arteriala scazuta si au demonstrat ca extractul de usturoi scade nivelului colesterolului. Acest lucru poate reduce riscul de ateroscleroza, atac de cord si accident vascular cerebral, precum si de boli coronariene.

Imbunatateste sistemul respirator
Daca suferiti de tuse, raceala, durere in gat sau congestie sinusala, o singura cana din acest ceai va poate ajuta la eliminarea congestiei si la reducerea inflamatiei in tractul respirator. De asemenea, ajuta la accelerarea pana la vindecarea si eliminarea infectiei care sta la baza acestor afectiuni.

Pierdere in greutate
Ceaiul de usturoi este capabil sa stimuleze metabolismul, ceea ce poate creste arderea grasimilor, fiind de ajutor in eforturile de pierdere in greutate, in timp ce suprima partial apetitul.

Stimuleaza energia
O cana de ceai de usturoi in fiecare dimineata va poate oferi un impuls de energie pentru inceputul zilei.

Atentie! Exista cateva efecte secundare potentiale care ar trebui luate in considerare, cum ar fi arsuri la stomac, greata, varsaturi, stres gastric. Aceste reactii adverse apar, de obicei,  doar atunci cand ceaiul este consumat in cantitati foarte mari sau din cauza alergiilor.

Cum se prepara ceaiul de usturoi:
 – un catel de usturoi
 – 200 de mililitri de apa
 – 3 grame de ghimbir ras
 – o lingurita de suc de lamaie
–  o lingura mare de miere

Apa se fierbe si dupa ce a dat in clocot se adauga usturoiul maruntit cubulete si ghimbirul ras. Se lasa la fiert la foc mic timp de 20 de minute si la infuzat inca 10 minute. Continutul se filtreaza si se amesteca cu mierea si zeama de lamaie.

Sursa