Ceai de frunze de viţă de vie pentru slăbit

Nu numai vinul poate fi considerat un medicament pentru sănătate, ci și frunzele şi seva de viță de vie. Din această plantă medicii naturiști prepară foarte multe remedii, inclusiv contra cancerului.

Vița de vie în sine este considerat un leac demn de luat în considerare pentru diferite probleme de sănătate.

Ceaiul de viţă de vie este o metodă de slăbit veche, practicată cu succes și astăzi de persoanele care au nevoie să dea jos câteva kilograme.

Ceai pentru slăbit din frunze de vie

Acest ceai minunat se prepară din 50 g de frunze de viţă de vie și 1 litru de apă clocotită. După primele clocote, se lasă să fiarbă la foc mic 20 de minute, apoi se dă deoparte.

Fiertura se mai lasă apoi la infuzat un sfert de oră cu capacul pus, după care se strecoară.

Ceaiul obținut se bea pe tot parcursul unei zilei, adică în jur de 3 căni pe zi, după fiecare masă principală.

Cura cu ceai de frunze de viță de vie durează o lună, timp în care se pot slăbi până la 3-5 kilograme.

Vița de vie – Alte utilizări terapeutice Întărirea sănătății

Se poate urma o cură de 20 de zile cu ceai de viţă de vie. Se pun 200 g de frunze de vie la fiert timp de 5 minute cu 2 litri de apă. Se bea cald, după masa de dimineață, și nu pe stomacul gol. Cura se face doar o dată pe an.

Seva de viţă de vie pentru boli de ochi și urechi, răni

Pentru tratarea afecţiunilor oculare, se picură câte 2-3 picături de sevă de viță de vie în fiecare ochi. Pentru curele pe perioadă lungă, se consumă intern câte 3 linguriţe de sevă de vie pe zi. Sucul se ţine la rece, combinat cu puţin alcool alimentar pentru a rezista mai mult timp.

Pentru tratarea bolilor de urechi, se pun picături de sevă caldă în ureche. Seva de viţă de vie se poate folosi şi pentru splarea şi vindecarea rănilor.

Dureri de cap, arsuri, hemoroizi, circulație periferică

Frunzele de viță de vie pot fi folosite și extern, sub formă de comprese, pentru ameliorarea durerilor de cap și migrenelor. Frunzele se rup proaspete, se spală de impurități și se zdrobesc ușor. Se aplică pe frunte timp de 15 minute.

Rănile provocate de arsuri solare sau accidentale se cicatrizează mai repede dacă se leagă cu frunze de viță de vie zdrobite.

Pentru hemoroizi și circulația periferică (băi de picioare) sunt recomandate băile cu decoct de frunze de viță de vie.

Reglarea menstruației, sângerările de la menopauză

Ceaiul de frunze de viță de vie reglează ciclul menstrual la femeile tinere și ajută la reducerea sângerărilor care apar în perioada menopauzei. Femeile aflate la menopauză sau cu probleme circulatorii pot bea ceai de viţă de vie roșie.

Sursa