Ce puteți trata cu ajutorul piperului, dar și cu ceaiul de piper

În ceea ce privește proprietățile sale, piperul negru are piperină, un glicozid amar. Este bogat în uleiuri esențiale și grase. În plus, are vitaminele C și E și amidon. Conform medicinei tradiționale chineze, piperul accelereaza metabolismul și îmbunătățește digestia. De asemenea, ajută sistemul nervos și dă putere mușchilor noștri. Odată ce îl consumi, sănătatea ta va începe să se schimbe.

proprietățile și beneficiile ceaiului de piper negru

Gripa în stadiile incipiente
Se poate vindeca dacă bei două-trei căni de ceai fierbinte  cu piper și cu puțină miere.

Ajută la creșterea tensiunii arteriale
Este recomandat persoanelor cu tensiune arterială scăzută. Specialiștii chinezi au constatat că este posibilă creșterea presiunii la pacienții care suferă de această afecțiune, cu aproximativ 5 mm. Hg. Art. Cum o putem realiza? Ține doar o boabă de piper negru în gură timp de o jumătate de oră. Acest lucru va fi suficient pentru a regla tensiunea arterială normală, fără efecte secundare adverse.

Ameliorează tusea uscată
Este un antitusiv foarte puternic. Dacă aveți tuse uscată și dureri în gât, încercați să măcinați un vârf de piper și amestecați-l cu puțină miere. Puneți acest amestec în gură și lăsați-l până se dizolvă. Înghițiți încet și veți vedea rezultate uimitoare.

Ajută la tratarea reumatismului
Se amestecă vodca și piperul negru și se aplică în zona afectată de 2-3 ori pe zi. Piperul negru are capacitatea de a încălzi și de a înmuia articulațiile, făcându-le mai elastice și flexibile. În plus, este un remediu la domiciliu foarte potrivit pentru a calma durerea cauzată de reumatism.

Pietre la rinichi
Ceaiul de piper ajuta la eliminarea pietrelor la rinichi.

Sistemul respirator
Ajută la tratarea și vindecarea diferitelor boli care afectează căile respiratorii. Acestea includ durere în gât, bronșită, tuse umedă, febră, astm, atacuri de frig, sinuzită, amigdalită, laringită, rinită, infecții virale, pneumonie și alte infecții.

Sistemul digestiv
Ajută la tulburările de digestie. Acestea includ indigestie cronică, balonare, paraziți, diaree, constipație, colici, cariile dentare și dureri de dinți, greață. În aceste cazuri, ardeiul negru a fost, de asemenea, găsit eficient.

Sănătate cardiovasculară
Ajută la reducerea riscului de formare a cheagurilor de sânge. Este, de asemenea, un remediu adecvat pentru amețeli, angină pectorală, ischemie cardioscleroză și tensiune arterială crescută.

Sistemul musculo-scheletic
Poate reduce durerile articulare, durerile de spate, miozita și artrita

Bolile pielii
ajută la tratarea unui număr divers de boli ale pielii. Sunt numărate următoarele: herpes, furuncule, răni care scurg, gangrenă, vitiligo, căderea părului, acnee, dermatită, infiltrare, negi, urticarie, erizipel.

Sistemul nervos
Piperul negru susține, de asemenea, sănătatea sistemului nostru nervos central. În acest fel, poate fi util pentru a trata radiculita, paralizia, nevrita nervului facial, migrenele, edemul cerebral, insomnia, depresia, presiunea intracraniană crescută, nevralgia și nevrita, printre alte tulburări.

Boli ale sistemului genito-urinar
Util și ca remediu la domiciliu în tratamentul adenomului de prostată, tuberculozei, hipermenoreei, tulburărilor menopauzei, mușcăturilor de insecte, urolitiazei.

Cum se face ceai de piper  negru

Dacă aveți piper negru măcinat, adăugați o lingurita la o cană mare de apă fierbinte. În caz contrar, măcinați cateva boabe și adăugați-le în apă și dizolvați-le bine. Dacă vedeți că rămân particule mici, strecurați apa. 

Detoxifică și curăță corpul
• Promovează producția de beta-endorfine de către creier
• Anestezic natural pentru reducerea durerii
• Stimulează producția de serotonină
• Contracarează apariția convulsiilor
• Stimulează producția de adrenalină
• Reglează contracția tractului gastro-intestinal
• Combate aciditatea sucurilor gastrice și formarea ulcerelor
• Stimulează producția de enzime digestive: tripsină, amilază, lipază și chimotripsină
• Îmbunătățește rezistența musculară
• Crește producția de pigment al pielii (melanină ), foarte bun pentru tratarea vitiligo
• Ameliorează inflamația cauzată de alergii sau iritații
• Reduce simptomele astmului.
• Întărește sistemul imunitar
• Previne deshidratarea
• Energizant natural

Sursa