Ce poate ajuta la ameliorarea durerilor si tensiunii gatului

Tensiunea si durerea la nivelul gatului sunt o afectiune destul de frecventa care afecteaza majoritatea adultilor. Durerea poate aparea din diverse motive: postura necorespunzatoare, pozitie incomoda in timpul somnului, traume, boli ale coloanei vertebrale etc.

Mai multe trucuri pot ajuta la ameliorarea durerilor si tensiunii gatului.

Pozitie de lucru confortabila

Adesea tensiunea gatului este cauzata de o pozitie incomoda la locul de munca. Multi oameni petrec mult timp la un computer sau laptop, aplecati, cu capul si umerii in jos. Majoritatea nici macar nu observa ca stau incomod si incorect pana in momentul respectiv, pana cand apare durerea  la nivelul gatului sau al spatelui. Este important sa va faceti locul de munca cat mai confortabil pentru corp. Reglati scaunul astfel incat ecranul monitorului sa fie la nivelul ochilor, asezati-va, indreptati umerii, mentineti capul drept – imaginati-va ca coroana capului ajunge la tavan. Incercati sa mentineti aceasta pozitie a corpului in timp ce lucrati, datorita acestuia, gatul dvs. va inceta sa fie inclinat constant si tensiunea nu va aparea. De asemenea, merita sa faceti pauze mai des – ridicandu-va, flectand muschii si articulatiile, intinzandu-va.

Exercitii

Exista o multime de exercitii pentru  gat care pot fi facute cu usurinta pe tot parcursul zilei. Cel mai de baza este sa te apleci incet inainte, inapoi, in dreapta si in stanga. Inclinati capul in lateral si ramaneti in aceasta pozitie timp de 10-15 secunde, apasati usor mana pe cap pentru a simti o usoara tensiune in muschi. Repetati acest exercitiu de fiecare data cand simtiti ca gatul incepe sa se tensioneze. De asemenea, intinderea regulata sau yoga ajuta la scaderea disconfortului in muschii cervicali.

Masaj

Masajul ajuta la relaxarea muschilor si la intinderea coloanei vertebrale, ameliorand astfel tensiunea si durerea pentru o lunga perioada de timp. Va puteti masa singur gatul cu mainile , dar cea mai buna si mai eficienta optiune este sa mergeti la un terapeut .

Fizioterapie

Fizioterapia este considerata un medicament alternativ si trebuie utilizata doar ca adjuvant pentru ameliorarea durerilor si tensiunii gatului. Fizioterapia include: reflexoterapie, ultrasunete si magnetoterapie, electroterapie etc. In ciuda faptului ca toate aceste terapii nu sunt un tratament complet, ele sunt cel mai adesea prescrise de catre un medic.

Perna ortopedica

O pozitie inadecvata a capului in timpul somnului poate afecta negativ starea gatului. Incercati sa inlocuiti perna obisnuita cu o perna ortopedica sau sa dormiti  fara ea, dar atunci ar trebui sa aveti o saltea suficient de ferma. Puteti pune, de asemenea, o rola de prosop stransa  sub cap noaptea, aceasta va ajuta la mentinerea unei pozitii confortabile a gatului in timpul somnului.

Sursa