Ce părți ale corpului nu ar trebui să le atingem des?

Buric
Având în vedere forma anatomică, acesta este unul dintre cele mai convenabile locuri în care bacteriile și ciupercile patogene se pot multiplica foarte ușor, ceea ce la rândul său poate duce la infecții. 

Cel mai adesea se hrănesc cu piele moartă, iar umiditatea din transpirație în lunile de vară este mediul ideal pentru reproducerea lor. Rețineți că, în mod normal, toată lumea are bacterii și ciuperci în buric, dar atingerea acestei părți a corpului crește foarte mult șansa de infecție. Aceasta înseamnă că astfel puteți transfera bacteriile din buric în alte locuri. Așa că nu uitați că ar trebui să vă spălați întotdeauna mâinile foarte bine cu săpun după curățare.

Unghii
Dacă aveți un obicei prost să vă  roadeti  unghiile , atunci nu este doar incomod pentru alții, ci și periculos pentru sănătatea dumneavoastră. Există multe bacterii și ciuperci diferite sub plăcile unghiei, care pot pătrunde în tractul gastro-intestinal în acest fel și, dacă aveți un sistem imunitar slab, atunci acest lucru poate duce la consecințe destul de neplăcute.

Fața
Acest loc este unul dintre cele mai atinse locuri de pe corpul uman și toți o facem inconștient. Cu toate acestea, există un strat protector de grăsime pe mâini, care, dacă ajunge pe față, poate duce la înfundarea porilor feței, care poate provoca diverse probleme ale pielii, cum ar fi acneea, punctele negre și altele.

De aceea nu trebuie să vă atingeți doar fața, dacă nu este necesar, și cu mâinile nespălate anterior. De asemenea, nu trebuie să vă atingeți adesea buzele, ochii și nasul, deoarece acestea sunt ușa prin care diverse infecții pot intra cu ușurință în corpul nostru.

Aveți grijă de sănătatea dumneavoastră și solicitați întotdeauna ajutor medical dacă sunteți îngrijorat sau mergeți doar la controale preventive cu medicul dumneavoastră. Respectați aceste reguli simple de igienă, deoarece acestea sunt una dintre condițiile prealabile pentru  sănătatea dumneavoastră.

Sursa