Ce mai putem face cu cafeaua? Ea are și alte utilizări.

Cu toții iubim să începem diminețile cu o ceșcuță de cafea, însă această băutură mai poate fi folosită și în alte scopuri.

Dă luciu mobilei din lemn

Există mulți producători de baiț pe piață, însă nu va trebui să cumpărați niciun brand dacă aveți cafea acasă. Pentru această operațiune, începeți prin a încălzi un ibric cu cafea. Apoi lăsați-l să se răcească. Cu cât îl fierbeți mai mult, cu atât mai negru o să iasă baițul. Folosiți apoi șmirghel pentru a lustrui suprafața pe care vreți să aplicați baițul. Turnați apoi cafeaua răcită într-un recipient de plastic și, cu un burete, o cârpă sau o bucată de material, împrăștiați cafeaua pe suprafața de lemn. Lăsați să se usuce, apoi continuați să mai adăugați și alte straturi dacă doriți să aveți un lemn închis la culoare.

Filtrează aerul

Intrăm constant în contact cu mirosuri neplăcute, fie că vin de la bucătărie, din baie, din sufragerie, sau chiar din propriul vechiul. Uneori trebuie să vă împrospătați aceste zone cu un filtru de aer. Nu aveți niciunul la îndemână? Făceți-vă singuri unul, din cafea poate să îl absoarbă, pentru a-l ține la distanță. Boabele de cafea îndeplinesc același rol al bicarbonatului de sodiu în frigider. Ele absorb mirosul neplăcut și îl elimină. Un filtru de aer poate fi făcut cu ușurință din zaț de cafea, pentru a facilita mirosul plăcut în orice încăpere. Tot ce aveți nevoie este să luați o pereche de șosete mai vechi, cafeaua dumneavoastră preferată și un pahar sau o ceașcă înaltă. Băgați o șosetă în pahar, întinzând în exteriorul paharului marginile care ies în afară. Apoi turnați niște zaț sau puneți niște boabe în șosetă. După aceea, scoateți șoseta și faceți-l un nod. Puneți filtru de aer astfel creat oriunde este necesar. Pentru cei cărora le pasă de aspectul interior, puteți pune șoseta într-un vas decorativ…

Condimentează friptura

Cafeaua preferată nu este doar sub formă lichidă, ci, de asemenea, este bună și pentru a fi mâncată. Dacă mai aveți cafea rămasă, puteți condimenta aproape orice mâncare. Cafeaua este un condiment care aduce arome bogate și profunde mâncărurilor. Puteți chiar să o descoperiți la carnea în sânge și în deserturi, pentru a adăuga un gust ca de espresso. Cafeaua poate fi folosită la sosul marinat pentru carnea de friptură, ca lichid de coacere pentru coastele de vită, la sosul pentru puiul la grătar, pentru ouă prăjite sau ca topping de prăjitură. Puteți s-o amestecați chiar și cu condimentele dumneavoastră preferate, pentru a crea un amestec uimitor, care să dea gust burgerilor, cărnii de porc sau miel.

Fertilizează pământul

În loc să lăsați zațul de cafea să ajungă într-o groapă de gunoi, folosiți-l în grădină, pe post de compost. Efectul va fi un plus de nitrogen și de material organic, îmbunătățind scurgerea, retenția de apă și aerația solului. Zațul poate chiar să țină la distanță melcii din grădină. Dacă vreți să adăugați zaț de cafea la fertilizatorul obișnuit, treceți pe la o cafenea Strabucks. Multe dintre punctele de desfacere ale companiei au un program intitulat „ Zaț pentru grădina dumneavoastră ” și puteți primi pungi cu zaț gratuite. Folosiți această resursă organică în grădina dumneavoastră, cu beneficii și pentru mediu, și pentru calitatea solului.

Împrospătează mirosul chiuvetei

Din moment ce cafeaua este un excelent deodorant, la fel ca și bicarbonatul de sodiu, ea poate fi folosită pentru a reîmprospăta locurile unde se strânge mizeria. Acestea încep adeseori să elimine un miros neplăcut, iar zațul de cafea este o soluție excelentă pentru această problemă. Pentru a crea o soluție de curăța mizeria din chiuvetă veți avea nevoie de zaț, săruri de epsom și oțet. Amestecați bine ingredintele, apoi folosiți o lingură de măsurat, pentru a împărți soluția rezultată în bucăți mici, pe care le lăsați să se usuce peste noapte. Ulterior puteți pune câte una în chiuvetă de fiecare dată când aveți nevoie. Dați drumul apei să curgă și din chiuvetă va veni un miros nou, proaspăt, minunat.

Curăță scalpul

În loc să aruncați cafeaua pe care nu ați reușit s-o beți, turnați-o pe părul dumneavoastră în timp ce faceți duș. Sunt mai multe avantaje care decurg din spălarea părului cu cafea, deoarece are pH mai scăzut decât apa. Zațul rugos exfoliază scalpul și stimulează foliculii de păr, pentru a ajuta la creșterea lor. Datorită beneficiilor oferite, cafeaua există în multe dintre șampoanele de pe piață. Cafeina din cafea este și ea grozavă pentru părul dumneavoastră, având calitatea de a preveni alopecia și pierderea părului, permițând firelor de păr să crească mai repede și cinferind un plus de strălucitor podoabei capilare.

Cafeaua, plină de antioxidanți, vă ajută să înlăturați pielea moartă și adaugă strălucire părului. Poate fi folosită pentru exfolierea corpului, a pielii moarte de pe călcâie și pentru măștile de păr.

Alungă țânțarii

Zațul de cafea reprezintă o soluție mai puțin cunoscută la o problemă foarte frecventă: atacul țânțarilor. Potrivit specialiștilor, boabele de cafea reprezintă o metodă sigură și eficientă de a stârpi țânțari și alte insecte care cauzează probleme. Un studiu recent a pus recent a pus în evidență faptul că zațul de cafea și cafeină pot ucide și larvele insectelor, prevenind astfel dezvoltarea de noi exemplare adulte. Demn de menționat este faptul că, spre deosebire de multe insecticide chimice, în cazul cafelei țânțarii nu au reușit să dezvolte rezistență. Pentru, puneți zaț uscat perfect, ardeți-l într-un loc cu vânt, pentru un efect pe o suprafață mai mare.

Sursă