Cateva exerciţii de respirație pentru a scăpa de stres.

1. Respiratia fluturelui

Respiratia fluturelui este un exercitiu de respiratie practicat la yoga, care ajuta la incetinirea ritmului cardiac si la limpezirea gandurilor. Stati drept, cu picioarele departate si tineti ambele brate in lateral. Inspirati in timp ce ridicati genunciul stang inspre umarul drept si expirati cand reveniti in pozitia normala.

2. Boxul

La sfaristul unei zile stresante, exercitiile mai agresive, precum boxul sau kickboxul va pot ajuta sa va eliberati frustrarile intr-un mod sanatos si productiv.

3. Exercitiile cardio

Exercitiile cardio reprezinta o alta modalitate prin care va puteti reduce ritmul cardiac. Faceti orice exercitiu cu impact redus si va veti atinge scopul: incercati mersul pe jos sau joggingul timp de 20 de minute pe zi, de trei ori pe saptamana. Exercitiile cardio incurajeaza organismul sa elibereze endorfine, care ajuta si la un somn bun, care, la randul lui, reduce anxietatea.

4. Intinderi

Intinderile sunt un mod excelent de a calma tensiunea acumulata. Daca aceasta este acumulata in partea de jos a spatelui, intinderile „in cruce” ajuta la decomprimarea coloanei vertebrale:

Alte tehnici
————-

Iată instrucțiunile pas cu pas:

Stai cu picioarele la lățimea umerilor, astfel încât picioarele tale să fie paralele. Îndoiți ușor genunchii. 

Extindeți brațele complet paralele cu corpul. Inspirați prin nas aproximativ o treime din capacitatea pulmonară. 

În același timp, ridicați brațele întinse fără a le îndoi până când acestea sunt paralele cu linia umărului.

Stati jos cu picioarele in fata. Ridicati piciorul stang si plasati-l peste genunchiul drept, iar apoi intoarceti-va corpul spre dreapta.

Continuați să inhalați până când plămânii vă sunt plini cu aproximativ două treimi. Fără a coborî mâinile, întinde-le în lateral, ca aripile.

Respirați cât mai profund posibil. Ridicați brațele întinse în sus, astfel încât palmele să fie orientate una peste cealaltă peste cap.

Deschide gura și expiră complet cu un sunet „Ha!”, Apleacă-te înainte, îndoiți puternic genunchii și aduceți brațele înapoi.

Fă-o într-un ritm care ți se potrivește. Nu forțați acest exercițiu. Persoanele cu tensiune arterială crescută ar trebui să evite acest exercițiu și să aleagă un exercițiu de respirație mai puțin solicitant fizic. Dacă vă simțiți amețit în timpul exercițiului, ar trebui să-l opriți imediat și să reveniți la respirație în ritmul normal ”