Candidozele, chelirea, acneea și alte afecțiuni ale pielii pot fi tratate cu usturoi crud (cum se folosește)

Usturoiul este în primul rând un antibiotic și un bactericid natural extraordinar. Are proprietăți imunitare, vasodilatatoare și anticoagulante. Acționează ca un tonic nu doar pentru inimă, ci pentru toate organele interne.

Tratamente externe cu usturoi

Nu doar când îl consumăm intern are efecte terapeutice remarcabile, ci și când îl folosim extern. Usturoiul face minuni în cazul afecțiunilor pielii.

Este recomandat în mod special în:

– Bătături

– Negi

– Plăgi, inclusiv plăgi infectate

– Ulcerații ale pielii

– Înțepături de viespi și alte insecte

– Scabie

– Candidoză bucală

– Candidă vaginală

– Chelire

– Pelada bărbii

– Acnee

Cum se folosește

În cazul infecțiilor vaginale cu Candida, femeile pot apela la un remediu mai neplăcut, dar foarte eficient pe bază de usturoi. Se ia un tampon pentru uz intern curat, și se înmoaie în sirop de usturoi. Se introduce în vagin și se lasă să acționeze 10-15 minute. Acest procedeu se face zilnic, până când bacteria este distrusă în totalitate. Infecția dispare de regulă într-o lună. Pentru a obține rezultate bune, se recomandă ca tratamentul să înceapă încă de la primele simptome ale unei infecții cu candidă.

Siropul de usturoi se prepară din 10-15 căței de usturoi zdrobiți și 20 de linguri de miere de salcâm. Acest amestec se pune într-un borcan, și se lasă 14 zile la macerat, apoi se strecoară. Acest sirop este foarte bun și pentru tuse sau bronșită.

Studiile au arătat că usturoiul este mai eficient chiar și decât medicamentele anticandidozice sintetice, precum Nistatin.

În candida bucală, se adaugă 1/2 linguriță de macerat de usturoi în alcool în 50 ml de apă, și se clătește gura cu soluția obținută, de 2-3 ori pe zi. Maceratul se prepară din 2 căpățâni de usturoi, tăiate mărunt și lăsate la macerat într-un borcan de sticlă de 500 g cu alcool de 70 de grade. Se filtrează când lichidul capătă o culoare galbenă.

Bărbații care suferă de pelada bărbii sau de chelire, pot încerca acest tratament simplu: se taie un cățel de usturoi în două, și se freacă pielea cu jumătate de cățel (cu partea zemoasă). Procedeul durează 2-5 minute, și se repetă de mai multe ori pe zi. Dacă este aplicat cu regularitate, în circa 2 săptămâni tratamentul ar trebui să dea roade, și să apară fire noi de păr.

Usturoiul crud este eficace și împotriva acneei. Și în acest caz, rezultat bune se obțin prin frecarea zonei afectate de piele cu un cățel de usturoi tăiat sau zdrobit.

Sursa