Când va ajunge aerul polar în România. Țara noastră afectată de acest fenomen extrem

Până la 32 de grade vor avea românii luni și marți în sudul teritoriului, însă de miercuri noapte vremea se va răci considerabil. Conform prognozei pentru următoarele zile, joi dimineața vor fi temperaturi negative în cele mai multe regiuni ale țării, în special în județele de deal și de munte și în zonele depresionare.

Masa de aer polar va pătrunde luni în partea nord-vestică a Europei și va ajunge în zona centrală miercuri dimineața. Cele mai afectate țări de vremea rece vor fi (de la vest la est) Olanda, Germania, Polonia, Austria, nordul Italiei, Cehia, Slovacia, Ungaria, Serbia, Ucraina, România, Belarus, Bulgaria, Republica Moldova și Macedonia, conform datelor actualizate, scrie Severe Weather Europe.

Temperaturile vor coborî în regiunile înalte ca relief până la -5 sau chiar -10 grade Celsius în special în nopțile de joi și vineri. În România, frigul se va resimți în special în centrul și nordul Transilvaniei și Moldova, căci masa de aer va circula dinspre nord spre centru. Frig va fi și în sudul teritoriului, dar cu temperaturi ceva mai suportabile față de restul țării.

În regiunile centrale, nord-vestice și nord-estice ale României temperaturile vor coborî joi de la 27 de grade Celsius (prognoza anunțată pentru miercuri) la doar 16 în timpul zilei! Noaptea se vor atinge doar 5 grade în zonele de câmpie, iar la munte temperaturile vor coborî sub zero grade.