Beneficiile DROJDIEI DE BERE pentru organism

Drojdia de bere scade nivelul colesterolului

Consumul de drojdie de bere scade nivelul colesterolului „ rău” . În același timp, această pastă, bogată în cele mai importante substanțe active, combate hipertensiunea. Numeroasele studii au demonstrat că hipertensiunea arterială și  colesterolul ”rău” sunt doi dintre factorii majori  implicaţi în apariţia bolilor de inimă. De aceea, bolnavilor  cardiaci li se recomandă să consume periodic suplimente alimentare pe bază de drojdie de bere.

Drojdia este un tonic pentru persoanele anemice

S-a constatat că o doză benefică de drojdie,  pentru un adult, constă în consumul a  trei linguriţe de drojdie de bere, de trei ori pe zi,  pe stomacul gol: dimineaţa,  la prânz şi seara. O cură  de acest fel este indicată atât persoanelor anemice, cât şi celor care au probleme de asimilare a mineralelor, în special de magneziu şi calciu. În acest caz, cura trebuie să dureze 21 de zile, timp în care se administrează câte trei lingurițe  pe zi, înaintea meselor principale. Totodată, potrivit specialiștilor, această terapie reglează şi tulburările de coagulare şi alte boli ale sângelui. Drojdia de bere este un aliment- medicament apreciat de terapeuți deoarece contribuie la energizarea și revigorarea organismului. Nutriționiștii susțin că persoanele care consumă drojdie de bere, regulat, se mențin în formă și, mai mult, la acești beneficiari drojdia încetinește procesul de îmbătrânire.

Este benefică pentru persoanele care postesc

În timpul postului, persoanele credincioase, respectă anumite tradiții:  merg la biserică, ascultă predicile specifice sărbătorii Paștelui, citesc cărţi religioase. Dar duhovnicii consideră că postul înseamnă ascultarea poruncii lui Dumnezeu, iar aceștia spun:  ”Postiţi şi vă rugaţi!. Apoi postul respectă sănătatea și rânduielile duhovnicești”.