Beneficiile cafelei pentru intretinerea plantelor

Bem o ceasca de cafea in fiecare dimineata pentru a ne oferi un plus de energie pentru a face fata zilei in cel mai bun mod posibil. Dar cine ar fi crezut ca ar putea fi folosit si ca ingrasamant in gradina?

Beneficiile cafelei pentru intretinerea plantelor

Este cu adevarat benefic sa udam plantele cu cafea?

Cafeaua contine magneziu si potasiu, acestia sunt nutrienti necesari cresterii plantelor. Bineinteles ca nu putem folosi cafeaua pe care o bem cu zahar, putin lapte sau poate chiar cu un strop de smantana. Daca zaharul nu este o substanta cu adevarat daunatoare, smantana si laptele sunt totusi daunatoare pentru plantarea legumelor. Cu alte cuvinte, daca intentionati sa utilizati cafea pentru a uda plantele, amintiti-va intotdeauna sa o diluati in prealabil cu putina apa.

Este important de stiut ca plantele cresc cel mai bine cu un pH acid (in special 5,8 pana la 7). Cafeaua are deja un pH intre 5,2 si 6,9, asa ca adaugarea de apa de la robinet (care tinde sa aiba un pH peste 7) poate creste aciditatea solului. Prin urmare, va trebui sa lasati cafeaua sa se raceasca si apoi sa o diluati cu apa rece de la robinet (mai mult sau mai putin cu aceeasi cantitate de cafea).

Dupa aceea, puteti uda orice plante carora le place solul putin mai acid, inclusiv:
1. Azalee
2. Ciclamen
3. Hortensii
4. Gardenii
5. Zambile
6. Aloe Vera
7. Trandafiri
8. Begonii

Cum se foloseste cafeaua pe plante?

Cafeaua diluata adauga suficient ingrasamant organic pentru a-ti incuraja plantele sa creasca si sa infloreasca mai sanatos.

Cu toate acestea, pentru a preveni ca solul sa fie prea acid, udati-va plantele cu cafea doar ocazional, altfel se pot imbolnavi sau chiar sa moara. Ingalbenirea frunzelor poate fi, de asemenea, un semn al unui exces de aciditate in sol, caz in care este mai bine sa opriti acest tip de udare si sa procedati in schimb la repotarea plantelor.

Fiti atenti, nu il folositi niciodata pentru a uda plantele carora nu le place solul acid. Si asa cum am spus deja, nu luati in considerare nici udarea cu cafea aromata: poate duce la germeni de sol, ciuperci si mirosuri nedorite.

Sursa