BĂTRÂNĂ AJUTATĂ DE POLIȚIE SĂ AJUNGĂ ACASĂ PENTRU A NU DEPĂȘI INTERVALUL ORAR REGULAMENTAR

O femeie de 78 de ani din Năsăud avea asupra ei declaraţia pe proprie răspundere când poliţiştii au găsit-o în zona unei farmacii. Ea se grăbea să plece de la farmacie către casă pentru a nu depăşi ora regulamentară la care are voie să iasă din locuinţă. Potrivit imaginilor postate pe pagina de Facebook Poliţiştii au umor, femeia a fost urcată în mașina de poliție și dusă acasă de autorități.

„Şi pentru că vreau să vorbim mai mult de normalitate şi de solidaritate, azi, bătrânica din imagine (78 de ani), din orasul Năsăud, a fost găsită în zona unei farmacii de către un poliţist. Colegul meu a discutat cu ea şi aşa a aflat că femeia era îngrijorată că nu va ajunge acasă în intervalul orar permis pentru vârstnici. Aşa că, poliţistul, a urcat-o pe bătrână în maşina de poliţie şi a condus-o până acasă, aproximativ 3 km., în siguranţă. Fotografiile mi-au fost trimise de un cetăţean, care a asistat fără să vrea la cele întâmplate. P.S. Nu a fost sancţionată! Femeia avea la ea declaraţia pe propria răspundere”, scriu cei de la Poliţiştii au umor.

Conform Ordonanţei Militare 4, circulaţia persoanelor care au împlinit vârsta de 65 de ani, în exteriorul locuinţei/gospodăriei, este permisă şi în afara intervalului orar 11 -13, dacă aceasta se face pentru rezolvarea problemelor de natură medicală, precum tratamentele oncologice planificate, dializă etc.

Preluat: https://www.digifm.ro/