Așezarea strategică a orhideelor: Cum să atragi noroc și frumusețe în casă prin poziționarea lor

Unde este mai bine să puneți o orhidee astfel încât să înflorească, să crească activ și să atragă noroc în casă.

Cum aranjăm cel mai adesea florile într-un apartament? Unde sunt locuri, le punem acolo. Maximul la care acordă atenție majoritatea cultivatorilor de flori este gradul de iluminare necesar. Pe baza acestui lucru, floarea este trimisă fie pe pervaz, fie pe raft.

Dar nu este suficient să se evalueze adecvarea unui loc pentru cultivarea unei anumite culturi numai în funcție de cantitatea de culoare necesară. Există o serie de alte criterii cărora trebuie să le acordați atenție atunci când alegeți un loc pentru o anumită plantă.

Astăzi vom vorbi despre frumoasa orhidee. Și anume, unde este cel mai bun loc pentru a-l pune, astfel încât să înflorească mai des și mai mult să nu se ofilească, să nu se îngălbenească, să nu se îmbolnăvească, să fie magnific și elegant și să aducă noroc și prosperitate casei.

1. În primul rând, desigur, trebuie să acordați atenție nivelului de iluminare pe care îl necesită orhideea. Această plantă are nevoie de o cantitate destul de mare de lumină, dar nu tolerează deloc razele directe. În astfel de condiții arată grozav, nu se îngălbenește, înflorește mult timp și abundent.

Prin urmare, fereastra de sud este o opțiune potrivită doar pentru iarnă. Primăvara, vara și toamna, în mod ideal, păstrați orhideea pe fereastra de este: acolo va fi suficient soare, în timp ce razele timpurii nu vor arde frunzele. O fereastră cu orientare vestică va fi de asemenea potrivită. Planta nordică va lipsi de lumină.

Dacă vorbim despre unele locuri din interiorul camerelor ( noptiere, mese, frigider ), atunci voi spune acest lucru: puteți pune o orhidee pe ele, principalul lucru este că sunt situate nu departe de fereastră, în mod ideal atunci sudul. În acest caz, lumina va fi suficientă pentru orhidee, dar, în același timp, razele nu vor arde verdeața.

Dacă frunzele orhideei devin înguste și palide, atunci locul este prost ales, orhideea este întunecată. Apropiați-l de lumină.

2. Dacă vorbim despre alegerea unor camere specifice, atunci locul ideal pentru o orhidee este un living sau dormitor.

Dacă doriți să plasați o orhidee în bucătărie, dar rețineți că plantei nu îi plac curenții, iar în bucătărie deschidem cel mai adesea o fereastră pentru aerisire. Prin urmare, este periculos să așezi o floare pe un pervaz într-o bucătărie. Plasarea acestuia peste aragaz nu este o idee bună: aburul fierbinte poate dăuna planei. Dar masa de sufragerie, frigiderul de lângă fereastră, raftul de lângă chiuvetă sunt locuri destul de potrivite.

Unii cultivatori pun orhidee în baie. Datorită umidității ridicate, planta se va simți cu adevărat confortabil acolo. Dar numai dacă are fereastră și este suficientă lumină. Avem puține astfel de case și, prin urmare opțiunea de a pune o floare în baie este potrivită doar pentru câțiva.

3. Temperatura standard a aerului în apartamente este detul de potrivită pentru orhidee. Dar pentru a provoca formarea pedunculilor, orhideea trebuie îndepărtată într-un loc răcoros (aproximativ 15 grade). Poți face asta, iarna, pentru orhideea să înflorească până în primăvară. Dacă balconul tău este izolat, îl poți reamenaja acolo. Dacă nu, construiește un frigider pentru floare: tăiați o parte a cutiei, puneți-o pe partea opusă și puneți acolo ghiveciul cu planta.

Astfel, vom salva planta de căldura de baterii. În același timp, udarea plantei. În condiții răcoroase și cu un minim de udare, orhideea se va odihni și va da în curând tulpini de flori,

4. Potrivit Feng Shui, o orhidee este un simbol al armoniei, perfecțiunii, norocul și bunăstării. Pentru a găsi noroc și armonie în afacerile de familie, orhideea trebuie plasată pe partea de este a apartamentului. Pentru a atrage bogăția și norocul în afacerile financiare, este mai bine să plasați orhideea în direcția sud-est.

Sursă