ASEMĂNAREA IZBITOARE DINTRE CORONAVIRUS ȘI EBOLA.

Din ce în ce mai multe voci susțin că noul coronavirus nu a apărut ”natural”, ci a fost ”scăpat” – premeditat sau dintr-o eroare de proporții – de către cercetătorii chinezi care îl studiau într-un laborator ”de maximă siguranță biologică” aflat la doar câțiva kilometri de Wuhan. China contestă o astfel de concluzie, SUA insistă asupra ei, cert este că virusul ucigaș a făcut și face ravagii în întreaga lume, iar criza medicală fără precedent este departe de a fi încheiată.

Cercetătorii încearcă ”decriptarea” COVID-19, numai că acest demers nu este unul facil. Au apărut noi informații referitoare la noul coronavirus, iar specialiștii afirmă că există asemănări între COVID-19, HIV și chiar… Ebola.

Potrivit cercetătorilor de la Universitatea Nanki din Tianjin China, COVID-19 ar conține o ciudată mutație asemănătoare  și cu HIV, iar această mutație îl transformă într-un virus cu mult mai contagios, oferindu-i proprietăți care nu se regăsesc în alte coronavirusuri. Studiul chinez se bazează pe cercetări anterioare din India, specialiștii concluzionând că este puțin probabil ca boala să-și fi avut originea în natură. Aceasta vine și pe fondul speculațiilor care transmit că noul coronavirus își are originea într-un laborator de cercetare chinez situat în Wuhan. În timp ce aceste teorii rămân neconfirmate, ele nu trebuie respinse și considerate doar teorii ale conspirației, informează cnn.com.

Specialiștii lansează avertismente îngrijorătoare

Și totul ar fi plecat de la lilieci, spun specialiștii, iar situația pare  – acum – scăpată de sub control.

COVID-19 se răspândește extrem de rapid și este suficient de mortal pentru a fi o amenințare majoră pe termen lung. Noul coronavirus are o lungă perioadă de incubație fără simptome, ceea ce îl face dificil de detectat.

În luna ianuarie a acestui an, cercetătorii indieni au concluzionat că COVID-19 nu ar avea origine ”naturală” din cauza asemănărilor sale neobișnuite cu HIV și Ebola. Acum cercetătorii din Tianjin, China raportează constatări similare, iar dovezile sunt tot mai mari împotriva celor care susțin că Covid-19 își are originea pe o piață de fructe de mare.

Preluat: trending.cancan.ro