Așa se spală corect prosoapele mari după ce ai venit de la plajă. Vei elimina toate mirosurile neplăcute și vor fi ca noi.

Pentru a le putea folosi o perioadă îndelungată, prosoapele de plajă necesită o îngrijire atentă. Iată câteva trucuri pentru a îndepărta nisipul și alte reziduuri dar și bacteriile și mirosurile nedorite.

Cum spălăm corect prosoapele de plajă

Prosoapele de plajă au nevoie de îngrijire specială, deoarece țesătura lor trebuie să reziste la ore de soare, la doze mari de umiditate și sare, mult nisip și constant cu cremele solare și uleiurile de bronzat.

Dar cum ar trebui să speli corect prosoapele de plajă pentru a scăpa de mirosul urât, dar și de rezidurile acumulate în țesături? Înainte de a le arunca în cuva mașinii de spălat, fă asta! Este un truc simplu, dar eficient.

” Îți trebuie două pastile folosite la mașina de spălat vase. Se pun într-un lighean și se adaugă 1,5 litri apă fierbinte. După ce acestea se dizolvă, se mai pun 3-4 litri de apă și apoi se bagă prosoapele și se lasă două ore să se înmoaie. Așa vor dispărea reziduurile de ulei bronzat, de clor sau sarea de mare. Prosoapele nu trebuie clătite când le scoți, ci doar stoarse foarte bine și apoi băgate în mașina de spălat la programul normal și folosește un detergent obișnuit.

De ce trebuie să ții cont când speli prosoapele de plajă

Sursă