Apelul lui Iohannis către români: “15 mai e un termen administrativ. Din păcate, epidemia nu s-a terminat!”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, la Târgu Mureş, că peste o săptămână expiră starea de urgenţă, dar acest lucru nu înseamnă că epidemia s-a terminat.

Klaus Iohannis a vizitat, împreună cu premierul Ludovic Orban Unitatea de Suport Medical Covid-19 din Târgu Mureş, spunând că aceasta este, practic, o secţie externă a spitalului.

“Suntem aici, în frumosul municipiu Târgu Mureș, la o unitate de suport medical realizată într-o sală polivalentă. Practic, este o secție externă a spitalului. Am venit aici fiindcă doresc să subliniez două lucruri. În primul rând, faptul că s-a realizat această unitate externă medicală prin colaborarea mai multor autorități – un exemplu foarte de colaborare și în plan, și cu autoritățile centrale. Această sală polivalentă transformată în unitate suport va deveni funcțională în câteva zile”, a spus Iohannis.

Iohannis: Epidemia nu s-a terminat!

Președintele Klaus Iohannis a ținut să precizeze, încă o dată, că, deși starea de urgență se va încheia la data de 15 mai, epidemia de Covid-19 va continua și că oamenii trebuie să rămână în continuare vigilenți.

A doua chestiune – din păcate, epidemia este între noi. Avem și astăzi – probabil ați văzut datele – peste 300, 320 de cazuri noi, și vreau să atrag atenția asupra unui lucru pe care l-am constatat. Peste o săptămână expiră starea de urgență. Din păcate, asta nu înseamnă că epidemia s-a terminat! Epidemia este între noi. Trebuie să avem foarte mare grijă ca atunci când putem să ne mișcăm un pic mai liber să nu avem o explozie de infecții noi. Sunt reguli simple: trebuie să păstrăm distanța, trebuie să purtăm mască, trebuie să ne spălăm foarte des pe mâini, trebuie să avem grijă mai multă fiecare de noi și de cei cu care relaționăm”, a precizat Iohannis.

Președintele a adăugat că 15 mai reprezintă doar un termen administrativ, dar că, din păcate, epidemia nu se arată a fi în retragere.

“Deci, încă o dată – 15 mai este doar un termen administrativ, când se termină starea de urgență, dar, din păcate, epidemia nu se arată a fi în retragere. Mare, mare grijă, vă rog, dragi români, ca să nu dăm cu piciorul la tot ce am realizat în ultimele două luni cu mari sacrificii! Și știu că fiecare dintre voi a avut de îndurat lucruri complicate în această stare de urgență. Vă doresc tuturor multă sănătate!”, a mai spus președintele Klaus Iohannis.

România va ieși din starea de urgență după data de 15 mai, când se va trece însă la o stare de alertă.

INSP a anunțat sâmbătă propunerea privind setul de măsuri de relaxare care vor fi aplicate după ridicarea stării de urgență.

În document sunt incluse măsuri ce vor fi aplicate din 15 mai.

Preluat: https://stirileprotv.ro/