Apa oxigenată are recomandări uimitoare

Iată o listă de modalități puțin cunoscute, dar extrem de eficiente de a folosi apa oxigenată acasă:

Împotriva unui nas înfundat
Este suficient să aruncați un capac de apă oxigenată într-un pahar cu apă și să clătiți nasul înfundat. Rezultatul este instantaneu.

Exterminator
Pentru a ucide bacteriile și germenii din casa dvs., adăugați 500 ml de apă oxigenată la 3,5 litri de apă simplă, puneți amestecul într-un recipient adecvat și pulverizați periodic în aer.

Albirea dintilor

Apa oxigenată este una dintre cele mai frecvente modalități de albire a dinților acasă. Se amestecă 2 lingurițe. apă cu 1 linguriță. apă oxigenată și clătiți-vă dinții cu această soluție după ce îi spălați cu pastă de dinți.

Împotriva durerii de dinți

Se amestecă cantități egale de apă oxigenată și ulei de cocos și se clătește gura. Acest amestec vă va calma imediat durerea. Puteți vedea singur cât de util este, iar lucrul bun este că prețul său nu este foarte mare.

Înmoaie dopurile de ceară din urechi

Aceasta este o procedură des întâlnită în cabinetele ORL şi nu implică riscuri. Aşează-te culcat pe o parte, cu urechea în sus. Pune câteva picături de apă oxigenată la temperatura camerei în ureche şi aşteaptă 5-10 minute ca să îşi facă efectul, vei simţi cum apa oxigenată sfârâie. Pune un prosop la ureche şi întoarce-te pe cealaltă parte.  Repetă procedura la fiecare ureche de câte ori este nevoie.

Infecții

Tamponează orice infecție sau tăietură cu apă oxigenată 3% pentru zece minute de câteva ori pe zi. Chiar și cangrena, care nu s-ar vindecă cu nici un fel de medicamente, poate fi tratata cu peroxid de hidrogen. Pune jumătate de flacon de peroxid în cadă pentru a scapă de furunculi, ciuperci sau alte infecții ale pielii.

Dezinfectant pentru diverse suprafeţe din bucătărie sau baie

Curăţă mesele sau suprafețele de lucru din bucătărie cu peroxid pentru a omorî germenii și a lăsa în urmă un miros proaspăt. Doar pune puțin peroxid pe cârpă cu care ștergi sau pulverizează. U

Utilizează peroxidul pentru a curăţa sticla și oglinzile fără a lasă pete la uscare. Păstrează un flacon de spray cu 3% concentrație (nediluat) pentru a dezinfecta interiorul frigiderelor și cutiile de gustări ale copiilor.

După clătirea tocatorului de lemn, toarnă sau pulverizează peroxid (și apoi oțet) pe el pentru a omorî salmonella și alte bacterii.

Albește unghiile

Dacă vrei unghii mai albe, atunci ține-le într-o soluție formată din 1 lingură de apă oxigenată cu 2 și 1/2 linguri de bicarbonat de sodiu.

Stai cu unghiile în soluție 3 minute, apoi clătește-le cu apă de la robinet.

Poți folosi metoda la fiecare 6 săptămâni.

Reflexe pe păr

Dacă vrei ca părul tău să aibă anumite reflexii, dă pe păr cu apă oxigenată cu ajutorul unei periuțe de dinți.

Folosește uscătorul de păr ca aerul cald să grăbească procesul.

După ce suvițele au nuanța dorită, clătește părul.

Curata vasul de toaleta

Potrivit CDC, apa oxigenata poate elimina microorganismele, cum ar fi bacteriile, drojdiile, ciupercile, virusurile si sporii de mucegai, fiind extrem de benefica in curatarea baii. Pentru a va curata toaleta, adaugati 1/2 cana de peroxid de hidrogen de 3% in vasul de toaleta pentru a ucide germenii si pentru a-i conferi stralucire suprafatei vasului. Substanta trebuie lasata in vas timp de 20 de minute pentru a obtine beneficii complete.

Sursa