Apa oxigenată are recomandări uimitoare

lată o listă de modalități puțin cunoscute, dar extrem de eficiente de a folosi apa oxigenată acasă:

Împotriva unui nas înfundat
Este suficient să aruncați un capac de apă oxigenată într-un pahar cu apă și să clătiți nasul înfundat. Rezultatul este instantaneu.

Extragerea pesticidelor
Pentru a extrage pesticide din fructe și legume, este suficient să adăugați 60 ml apă oxigenată la 700 ml apă și să le spălați în ea.


Exterminator
Pentru a ucide bacteriile şi germenii din casa dvs., adăugați 500 ml de apă oxigenată la 3,5 litri de apă simplă, puneți amestecul într-un recipient adecvat şi pulverizați periodic în aer.


Albirea dinților
Apa oxigenată este una dintre cele mai frecvente modalități de albire a dinţilor acasă. Se amestecă 2 lingurițe. apă cu 1 linguriță. apă oxigenată și clătiți-vă dinții cu această soluție după ce îi spălați cu pastă de dinţi.


împotriva durerii de dinţi

Se amestecă cantități egale de apă oxigenată şi ulei de cocos şi se clătește gura. Acest amestec vă va calma imediat durerea. Puteți vedea singur cât de util este, iar lucrul bun este că prețul său nu este foarte mare.
Înmoaie dopurile de ceară din urechi


Aceasta este o procedură des întâlnită în cabinetele ORL şi nu implică riscuri. Așează-te culcat pe o parte, cu urechea în sus. Pune câteva picături de apă oxigenată la temperatura camerei în ureche și așteaptă 5 10 minute ca să își facă efectul, vei simţi cum apa oxigenată sfârâie. Pune un prosop la ureche și întoarce-te pe cealaltă parte. Repetă procedura la fiecare ureche de câte ori este nevoie.


Infecţii
Tamponează orice infecție sau tăietură cu apă oxigenată 3% pentru zece minute de câteva ori pe zi. Chiar și cangrena, care nu s-ar vindecă cu nici un fel de medicamente, poate fi tratata cu peroxid de hidrogen. Pune jumătate de flacon de peroxid în cadă pentru a scapă de furunculi, ciuperci sau alte infecții ale pielii.


Dezinfectant pentru diverse suprafeţe din bucătărie sau baie

Curăţă mesele sau suprafețele de lucru din bucătărie cu peroxid pentru a omorî germenii și a lăsa în urmă un miros proaspăt. Doar pune puțin peroxid pe cârpă cu care ștergi sau pulverizează.
Utilizează peroxidul pentru a curăţa sticla și oglinzile fără a lasă pete la uscare. Păstrează un flacon de spray cu 3% concentrație (nediluat) pentru a dezinfecta interiorul frigiderelor și cutiile de gustări ale copiilor.
După clătirea tocatorului de lemn, toarnă sau pulverizează peroxid (și apoi oțet) pe el pentru a omorî salmonella și alte bacterii.


Albeşte unghiile


Dacă vrei unghii mai albe, atunci ţine-le într-o soluție formată din 1 lingură de apă oxigenată cu 2 şi 1/2 linguri de bicarbonat de sodiu.


Stai cu unghiile în soluție 3 minute, apoi clătește-le cu apă de la robinet.


Poți folosi metoda la fiecare 6 săptămâni.

Reflexe pe păr


Dacă vrei ca părul tău să aibă anumite reflexii, dă pe păr cu apă oxigenată cu ajutorul unei periuţe de dinţi.


Folosește uscătorul de păr ca aerul cald să grăbească procesul.


După ce suvițele au nuanța dorită, clătește părul.


Curăță vasul de toaletă


Potrivit CDC, apa oxigenata poate elimina microorganismele, cum ar fi bacteriile, drojdiile, ciupercile, virusurile si sporii de mucegai, fiind extrem de benefica in curatarea baii. Pentru a va curata toaleta, adaugati 1/2 cana de peroxid de hidrogen de 3% in vasul de toaleta pentru a ucide germenii si pentru a-i conferi stralucire suprafatei vasului. Substanta trebuie lasata in vas timp de 20 de minute pentru a obtine beneficii complete.

Sursa