APA DE TURMENIC – Artrită, diabet, digestie, inimă și altele pe care le poți vindeca cu această apă!

Turmericul este unul dintre cele mai utile condimente, având puternice proprietăți antiîmbătrânire, antioxidante și fiind de mare ajutor în tratamentul multor afecțiuni. Ingredientul principal responsabil pentru multe dintre beneficiile turmericului este curcumina. Efectele sale uimitoare au fost dovedite de mii de articole științifice.

Prin urmare, apa cu turmeric este o băutură medicament. Pentru a o pregăti, trebuie să adăugați pudra de turmeric în apa caldă și să amestecați bine. Începeți cu o jumătate de lingură și creșteți treptat doza până la o linguriță. Agitați bine de fiecare dată înainte de a bea. Dacă vreți, puteți adăuga și sucul de la o jumătate de la o lămâie și puțină miere. Iată de ce ar trebui să bei în fiecare dimineață apă caldă cu turmerc:

  1. Ameliorează artrita - Conform unui studiu realizat de pacienți RA efectuat în 2012, curcumina are o activitate mai puternică decât diclofenacul, care este un medicament antiinflamator nesteroidian - medicament antiinflamator (AINS ), în tratamentul durerii și umflături la nivelul articulațiilor.
  2. Inversează diabetul zaharat - Un studiu efectuat de Auburn University și publicat de Biochemistry and Biophysical Research Communcations în 2009, a demonstrat ca suplimentele de curcuma pot fi de mare ajutor în procesul de inversare a diabetului zaharat.
  3. Combate inflamațiile - Numeroase boli sunt rezultatul inflamațiilor cronice. Cu toate acestea, acest condiment are proprietăți puternic antiinflamatorii și lupta împotriva inflamației chiar mai bine decât unele medicamente.
  4. Îmbunătățește digestia - Folosirea regulată a turmericului îmbunătățește digestia deoarece stimulează eliberarea de bila.
  5. Protejează ficatul - Acest condiment este unul dintre cele mai bune alimente pentru sănătatea ficatului. Acesta previne deteriorarea și regenerează celulele hepatice. Mai mult decât atât, stimulează, de asemenea, producția de bilă.
  6. Sănătatea creierului - Cercetările au arătat că există o legătură puternică între tulburările cognitive, cum ar fi demența și AIzheimer, precum și nivelurile reduse ale unui anumit tip de hormon de creștere, cunoscut sub numele de factorul neurotrofic derivat din creier (BDNF). Cu toate acestea, experții au descoperit, de asemenea, ca curcumina are un efect benefic asupra nivelurilor acestui hormon, așa ca în mod eficient inversează unele boli ale creierului sau ale scăderi funcțiilor creierului, datorate îmbătrânirii.
  7. Alcanizează organismul - Acest condiment este alcalin, având efect pozitiv asupra organismului. Mai precis, mediul alcalin al corpului nu este potrivit pentru dezvoltarea cancerului.
  8. Păstrează sănătatea inimii - Curcumina, ingredientul activ din turmeric, elimina depozitele de placa în artere și previne formarea cheagurilor de sânge. Jurnalul Biologica and Pharmaceutical Bulletin a publicat un studiu în 2011, care a dezvăluit rezultatele unei echipe de cercetători de la Unversitatea Niigata din Japonia. Experții au descoperit ca sănătatea inimii unor sobolani masculi, care au fost infectați cu o boală cardiacă autoimună, a fost îmbunătățită semnificativ prin suplimentarea cu turmeric într-o perioadă de trei săptămâni.
  9. Previne îmbătrânirea - Curcumina inhibă cu succes activitatea radicalilor liberi și previne inflamația, care sunt doi dintre cei mai importanți factori de îmbătrânire.
  10. Proprietăți anti-cancer - Curcumina este un antioxidant incredibil de puternic, așa că previne deteriorarea celulelor din cauza moleculelor instabile.

Sursa