Află care sunt beneficiile uimitoare pe care le au URZICILE

Detoxifierea organismului

Gama largă de substanţe nutritive benefice găsite în urzică reprezintă un detoxifiant ideal pentru organismul nostru. Ca substanţă diuretică, urzica poate asigura de asemenea eliminarea rapidă a toxinelor din organism. Urzica poate îmbunătăţi eficienţa absorbţiei de nutrienţi a intestinului, asigurându-se că procesele digestive funcţionează fără probleme, prevenind astfel acumularea de toxine periculoase.

De asemenea, stimulează sistemul limfatic, ajutând organismul să scape de toxinele în exces din rinichi. Ca urmare a faptului că este o bogată sursă de nutrienţi, urzica este recomandată în diete, dar şi în timpul postului!

Circulaţie

Combinaţia de vitamina C cu conţinutul ridicat de fier din urzică face ca aceasta să fie ideală pentru stimularea producţiei de celule roşii din sânge. Vitamina C optimizează absorbţia fierului în intestin, în timp ce fierul este o componentă esenţială a hemoglobinei.

Prin creşterea numărului de eritrocite în organism, creşte circulaţia, vindecarea rănilor accelerându-se, iar extremităţile corpului primind o oxigenare esenţială pentru creşterea nivelului de energie. Din acelaşi motiv, urzica este adesea recomandată pentru a calma oboseala sau anemia, care se caracterizează prin slăbiciune musculară generală, epuizare, dificultăţi cognitive şi dureri de cap.

Rinichii şi vezica biliară

Urzica a fost mult timp cunoscută ca o substanţă diuretică, dar poate afecta de asemenea şi rinichii într-un mod diferit. Acesta poate ajuta la descompunerea pietrelor din rinichi şi vezica biliară, prevenind agravarea. De asemenea, ca diuretic, urzica ajută rapid la eliminarea toxinelor, protejând astfel împotriva infecţiilor vezicii urinare şi a excesului de retenţie de lichide (edeme).

Activitate anti-inflamatoare

Urzica este o substanţă stimulatoare, ceea ce o face foarte eficientă împotriva diferitelor stări inflamatorii, cum ar fi artrita sau durerile musculare cronice. Cercetările au arătat că ceaiul de urzică sau de suplimente pe bază de plante pot trata în mod eficient guta, calmează durerile musculare şi reduc simptomele de artrită.

Ajutor în sarcină

Ceaiul de urzică este adesea recomandat pentru femeile care sunt însărcinate. Mai mult decât atât, urzica va contribui la stimularea producţiei de lapte, făcând astfel mult mai uşor procesul de alăptare al nou-născutului.