Află acest lucru și nu vei mai arunca niciodată o sămânță de avocado

Avocado este un fruct extrem de sănătos. Unora nu le place prea mult pentru că are un gust fad, dar este cu atât mai apreciat pentru efectele sale asupra sănătății.

Conține o cantitate mare de uleiuri sănătoase, cum ar fi acizii grași nesaturați omega-3, aminoacizii esențiali (importanți pentru vegetarieni), vitaminele și mineralele.

Cu toate acestea, ceea ce majoritatea oamenilor nu știu este că nu numai carnea avocado în sine este sănătoasă, ci și piatra sa, pe care oamenii o aruncă adesea pentru că nu își dau seama de raritatea sa.

Piatra de avocado conține până la 65% aminoacizi din întregul fruct. Are mai multe fibre în ea decât orice alt fruct.

Avocado oferă și mai multe beneficii pentru sănătate. Să aruncăm o privire mai atentă.

Vindecă artrita
Semințele de avocado conțin substanțe cu efecte antiinflamatorii foarte puternice. Este un supliment alimentar adecvat pentru persoanele care suferă de reumatism, artrită sau alte boli inflamatorii ale articulațiilor.

Vindeca stomacul si intestinele
Datorită proprietăților sale antiinflamatorii puternice, este foarte potrivit pentru bolile sistemului digestiv, în special stomacul și intestinele.

Ajută la ulcerul stomacului, helicobacteriile și poate opri diareea.

Întinerește pielea
Conform celor mai recente cercetări, conținutul ridicat de minerale, acizi grași omega-3 și colagen are un efect miraculos asupra întineririi pielii, creșterea elasticității acesteia și îndepărtarea ridurilor.

Funcționează pentru a pierde în greutate
Contrar binecunoscutului mit conform căruia aportul de grăsimi duce la creșterea grăsimii, grăsimile sănătoase din avocado contribuie la pierderea în greutate.

Grăsimea de avocado nu este depozitată în organism, dar asigură o ardere eficientă a caloriilor și, de asemenea, vă satisface, astfel încât nu este nevoie să mâncați în exces.

Crește energia
Nutrienții din semințele de avocado, cu compoziția lor unică, optimizează metabolismul organismului și producția de energie.

După ce ai consumat-o, vei avea suficientă energie pentru întreaga zi care este în fața ta.

Previne cancerul
Semințele de avocado conțin o proporție mare de flavonoide, substanțe care s-au dovedit a fi eficiente în prevenirea mai multor tipuri de cancer.

Cum se consumă semințe de avocado
Cel mai bun mod de a consuma semințe de avocado este să le radeți pe răzătoare.

Răzdind-o în bucăți mai mici, veți simplifica digestia perfectă și veți îmbunătăți absorbția tuturor nutrienților. Același lucru este valabil și pentru alte nuci și semințe tari.

Puteți adăuga semințe rase la salate, cocktailuri sau smoothie-uri.

În cazul mâncării gătite, adăugați pietrele numai după gătirea alimentelor, astfel încât unele dintre substanțele benefice să nu fie degradate de căldură.

Sursa