Adio, nunti in 2020!

Nunțile și botezurile vin cu reguli noi în 2020. Data de 15 mai este privită ca un soi de prag pentru ieșirea din starea de urgență și sperăm, carantină. Evenimentele vor lua o cu totul altă turnură după această dată. Află din rândurile de mai jos cum se vor organiza botezurile.

Evenimente 2020: cum se organizează botezurile după 15 mai

Părinții vor trebui să țină cont de anumite reguli pentru botezurile din următoarea perioadă. Situația delicată în care ne aflăm ne determină să ne luăm măsuri de siguranță în ceea ce privește adunările de oameni.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, organizează sesiuni de întrebări și răspunsuri online. Pe rețelele de socializare, Vela lămurește oamenii cu privire la cele mai urgente probleme. Pandemia de coronavirus ne-a schimbat viețile cel puțin pentru o perioadă bună.

Nunți 2020. Vela ne lămurește

Ordonanțele Militare decretate ne-au dat informații despre cum o să ne trăim viața în carantină. Dacă Paștele și ziua de 1 mai au fost petrecute în mod modest în casă sau în curți cu familiile, ce facem cu restul evenimentelor?

După ieșirea din Postul Paștelui de obicei începea sezonul nunților. Cei care își programaseră cununia și nunta în acest an sunt confuzi. Deocamdată pentru perioada înainte de 15 mai știm ce avem voie și ce nu.

„Cu privire la nunți, ele se pot organiza și acum. Vă puteți căsători în pace și în liniște, dar într-un număr restrâns de persoane, de 8 persoane, până în 15 mai”,a anunțat Marcel Vela.

Românii au făcut diverse plăți și au trimis invitațiile pentru evenimentele din vară. Deocamdată aceștia nu știu dacă își vor putea organiza evenimentele cum voiau.

Botezuri 2020

Legat de alt tip de eveniment, cum ar fi botezurile, Marcel Vela a mai declarat:

„În funcție de cum evoluează situația epidemiologică, după 15 mai vom lua o decizie în cadrul Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență vizavi de numărul de persoane care pot participa la evenimente personale, gen nuntă.

Câți și cum va fi o analiză absolut științifică, făcută de către epidemiologi și infecționiști, analiză care va fi ulterior evaluată în Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență.

Ca să ajungem într-o fază optimistă în care să putem mări de la 8 la un alt număr trebuie ca până în 15 mai să fim foarte conștiincioși, să respectăm prevederile ordonanțelor, să respectăm distanțarea socială, să aplicăm toate condițiile de igienă personală, să purtăm mască, mănuși dacă este cazul, să evităm locurile aglomerate.”

Preluat: https://vedete.huff.ro/