Aceste TRADIȚII DE FLORII atrag norocul, sănătatea și sporul în viața noastră

Tradiţii pentru spor în gospodării

Din ziua de Florii  începe ultima săptămână a Postului Paştelui, numită şi Săptămâna Mare a Pătimirilor lui Iisus Hristos. În aceste zile, credincioşii retrăiesc evenimentele petrecute de Iisus după Intrarea Sa în Ierusalim, de la răstignirea pe cruce şi până la Învierea Sa. Din această zi, urzicile înfloresc şi nu mai sunt comestibile.

O tradiție care alungă furtuna și grindina din calea  credincioșilor

O tradiție care este respectată în toate zonele țării, în vreme de furtună, recomandă să punem pe foc muguri din salciile sfinţite la slujba de Florii; împlinirea tradiției îi ocrotește pe credincioși de furtună şi grindină.

Tradiţii pentru sănătate

Dezlegare la peşte

De Florii este dezlegare la peşte. Tradiția spune că toate preparatele din peşte au putere de vindecare asupra celor care le prepară şi apoi le mănâncă.

Pelerinaj ce împlinește o misiune de binecuvântare

În unele zone ale ţării, în seara din ajunul Floriilor, se mai păstrează obiceiul de a participa la un pelerinaj care porneşte de la o biserică şi se încheie la o altă biserică. Procesiunea aminteşte de mulţimea venită să-l întâmpine pe Iisus la Ierusalim şi împlineşte misiunea de binecuvântare a oraşului respectiv.

Pentru sănătatea și prosperitatea familiei

Pentru sănătatea familiei, se aerisesc hainele, se termină curăţenia casei şi se stropeşte toată gospodăria cu agheasmă. Pe ramurile pomilor fructiferi, pe butucii viţei de vie, pe stupi şi la ferestre se agaţă ramuri de salcie, pentru ca toţi membrii familiei să se bucure de prosperitate şi de sănătate.